بررسی عطر

بررسی عطر Slow Fire از برند One Seed

Slow Fire  <><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

نام عطر: وان سید اسلو فایر – One Seed Slow Fire

گروه بویایی: چوبی و ادویه ای – Woody Spicy

سال تولید: ۲۰۰۹

عطار: Liz Cook

فصول استفاده: پاییز، زمستان و شبهای خنک بهاری

جنسیت: مشترک (قابل استفاده توسط آقایان و خانومها)

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

در حال حاضر تو عصری زندگی میکنیم که صنعت عطرسازی بسرعت داره گسترش پیدا میکنه و شاهد ظهور قارچ گونه برندهای مختلفی هستیم که گاهاً ادعای قدمت چندصدساله دارن و گاهاً برندی کاملا نوظهور و تازه کار هستن. اینکه این برندها چطور میتونن باشن و چه چیزهایی برای عرضه دارن رو فقط گذر زمان و بازخوردهای محصولات اون برند از جانب منتقدان و عطردوستان مشخص میکنه. خیلی از برندها ممکنه با تبلیغات ادعای اینو داشته باشن که عطرهای تولیدی اونها کاملا طبیعی هست و هیچ ماده سینتتیک (انسان ساخت/صنعتی/synthetic) در اونها بکار نرفته، اما این ادعاها برای زمانی بود که بسیاری از مصرف کننده ها از واقعیات دنیای عطرسازی خبر نداشتن و به خیلی از این شعارها و ادعاها اطمینان کامل میکردن. در حال حاضر برای خیلی از دوستداران دنیای عطر مثل روز روشنه که دنیای عطرسازی بدون استفاده از مواد سینتتیک چقدر میتونه سخت، محدود و حتی بی روح باشه. همونطور که قبلا بارها توسط اعضای گروه سمور گفته شده، روایح سینتتیک در دنیای عطر به هیچ وجه چیز بدی نیستن و اتفاقا در بسیاری از موارد میتونن دست عطرساز رو باز بذارن که خلاقیت های بیشتری به خرج بده و روایح پیچیده تر و متفاوت تری خلق کنه. جدا از این مورد، در بعضی موارد استفاده از روایح سینتتیک برای عطرسازها اجبار هست. چون دسترسی به مواد اولیه برای استخراج یک رایحه از اون میتونه بسیار محدود و گرون قیمت باشه. در بعضی موارد هم مثل مُشک های طبیعی و حیوانی، استفاده از نوع طبیعی اونها بخاطر مسائل حفاظت از محیط زیست ممنوع شده یا بسیار محدود هست. در بعضی موارد هم با محدودیت های بهداشتی و حساسیت زا بودن روایح طبیعی طرف هستیم که همه اینها دست به دست هم میدن تا عطرساز ناچار به استفاده از روایح سینتتیک باشه.

Slow Fireدر بین تعداد بیشماری از برندهای عطرسازی که محصولاتشون رو بصورت ترکیبی از مواد طبیعی و سینتتیک عرضه میکنن، انگشت شمار برندهایی پیدا میشن که با وجود محدودیت های زیادی که عطرسازی طبیعی داره، همچنان محصولاتشون رو بصورت کاملا طبیعی عرضه میکنن که برند استرالیایی One Seed جزو این دسته قرار میگیره. خانم Liz Cook که عطرساز و موسس این برند هست، در ابتدا برنامه داشته که یه پرستار بشه! ایشون حدود ۲ سال در دانشگاه مشغول به تحصیل در رشته پرستاری میشه و در طی این مدت به این نتیجه میرسه که علاقه ای به این شاخه و رشته نداره! بعد از این جریان، مدتی رو به کار در حرفه عکاسی اختصاص میده تا اینکه کم کم متوجه میشه که به طبیعت و مطالعه و بررسی در این مورد علاقه زیادی داره و وارد این عرصه و بعد از مدتی شاخه عطرسازی میشه. نکته جالب توجه اینجاست که شوهر ایشون بصورت کلی علاقه ای به دنیای عطر نداشته و نسبت به فعالیت همسرش هم در این حیطه چندان خوش بین نبوده، اما یه روز خانم Liz Cook بصورت غافلگیرانه ۳ تا عطر از ساخته های خودشو به همسرش برای تست میده و در کمال تعجب میبینه که هر ۳ مورد پسند ایشون قرار میگیره که این مورد انگیزه خانم Cook رو برای فعالیت جدی تر در این رشته بیشتر میکنه.

قبل از اینکه تو دلتون شروع کنین به فحش دادن، توضیحات جانبی رو تموم میکنم و میرم سراغ اصل ماجرا یعنی بررسی و شرح رایحه Slow Fire! این عطر در اصل تو گروه بویایی چوبی (Woody) دسته بندی شده، اما حس ادویه ای و شرقی کاملا پررنگی هم با خودش بهمراه دارد که باعث میشه عطر ماهیتی اغواگرانه تر و پیچیده تر پیدا بکنه. تو شروع و اولین استشمام، ما با یه رایحه گرم، صمغی و چوبی مواجه هستیم که یه بکگراند گیاهی و ادویه ای مرموز و ته بویی هم از حس دودی و انیمالیک داره.Slow Fire رایحه گیاهی و ادویه ای مرموز توی این کار منو تا حد زیادی یاد ساخته های آقای Angelo Orazio Pregoni که عطرساز و صاحب برند O’Driu هست میندازه که میشه این حس رو تو اکثر ساخته های ایشون (خصوصا قدیمی ها) پیدا کرد. حس صمغی تو این عطر گرم، صمیمی و دلنشین هست و ترکیبش با رایحه خشک و کمی فلفلی چوب سدروس و همراهی حس دودی و خاکستر مانند بخور، همگی باعث شدن که اتمسفری شبیه به یه شب پاییزی خنک و یه کلبه چوبی قدیمی وسط جنگل توی ذهن نقش ببنده. تکه های چوب خشک داخل شومینه کلبه در حال سوختن هستن و صدای ترق ترق گوش نواز آتش رو بخوبی میشنوین. علیرغم اینکه دودکش شومینه تقریبا تمامی دود حاصله رو به بیرون هدایت میکنه، بازم ذره ای از بوی دود داخل کلبه پیچیده. حرارت و گرمای آتش فضای کلبه رو تو این شب خنک پاییزی بخوبی گرم کرده و چوبهای بدنه کلبه که از داخل گرم شدن، عطر ملایم چوبی خودشونو به داخل کلبه دادن. چند تا پوست حیوان که این اواخر شکار شده بودن هم گوشه ای از کلبه آویزون هست و پوست ها هنوز اون رایحه چرب و کثیف پشمهای سطح پوست رو کمی حفظ کردن.  شما هم با فاصله چند قدمی از آتش روی یه صندلی چوبی لَم دادین و دارین از نوشیدن یه چای ماسالای (با رایحه غالب میخک) گرم و کمی شیرین مزه لذت میبرین. این دقیقا فضایی هست که با استشمام عطر تو ذهن نقش میبنده. وقتی خوب دقت کنین، یه ته بوی تیز و گوگرد مانند هم تو پس زمینه عطر حس میشه که بخاطر اون ماهیت صمغی قوی عطر هست.

 Slow Fireبا گذشت زمان، ماهیت کلی عطر تقریبا دست نخورده باقی میمونه و تغییرات کمی توی رایحه صورت میپذیره. اون حس گوگرد مانند و حیوانی که هر دو بسیار هم ضعیف بودن تا حد محو شدن پیش میرن و عطر حسی چوبی تر و خاکستر مانندتر پیدا میکنه. در کنارشون حالا سروکله یه رایحه میوه ای و تا حدی هم گلی پیدا میشه که حسی قرمز رنگ دارن. انگار ترکیب رایحه ضعیفی از گل رز باشه با یه میوه قرمز رنگ که طبق لیست روایح درج شده برای این عطر، پرتقال خونی هست. در کنار اینا حضور رایحه مُشک هم مشخص هست که ته بوی تمیز و کمی صابونی مانند به عطر میده. به قسمت پایه عطر که میرسیم، عطر با حفظ همون رایحه میانی یه مقدار هم پودری میشه که احتمال حضور گل رُز رو بازم بیشتر میکنه. حس کلی عطر گرم، بصورت جزئی شیرین، صمغی، خاکستر مانند و کمی دودی، چوبی و در عین حال کمی گُلی، کمی پودری و کمی هم میوه ای هست که مُشک همه این روایح و حس هارو بخوبی شفاف، روشن و تمیز میکنه. بصورت کلی Slow Fire عطر چندان پیچیده ای نیست و رایحه جدیدی هم نداره، اما حس گرم و صمیمی کار و خصوصا اتمسفر زیبایی که توی ذهن تداعی میکنه، باعث میشن که عطر دوست داشتنی باشه. با توجه به حس کلی و روایح استفاده شده، این عطر بیشتر مناسب استفاده برای شب و اونم بصورت رسمی هست و چندان مناسب استفاده روزانه و دم دستی نیست. با اینکه عطر ماهیتی رزینی، گرم و چوبی داره، بخاطر قدرتنمایی نه چندان زیاد روایح و پخش بوی متوسطی که داره، به غیر از تابستون تو باقی فصلها میشه ازش استفاده کرد. ماندگاری عطر هم مثل بسیاری از عطرهای طبیعی در حد متوسط هست و بیش از ۳ نهایت ۴ ساعت روی پوست دوام نمیاره! بعنوان آخرین نکته این مورد رو خدمتتون عرض کنم که شیشه های این برند در حال حاضر تغییر کردن و دیگه شبیه به اولین عکسی که ملاحظه میفرمایین تولید نمیشن (شیشه ها به اون شکل که توی عکس دوم و تو دست خانم Liz Cook هست تغییر پیدا کردن!)

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

3 دیدگاه

  1. آقا مصطفی سپاسگزارم از معرفی تون
    خیلی خوب میشه عطرهای با مواد طبیعی رو بیشتر معرفی کنید. از کارهای برند Nadia Z هم معرفی کنید ممنون می شوم.

  2. سلام مصطفی جان ممنون به خاطر معرفی این عطر و عطرساز این برند و توضیحات خوبی که درباره خود عطر دادی.لطفا از برند باکیفیت le labo هم مطلب بزارین.مرسی

  3. طراحی شیشه اولی بیشتر ب حس کار میخورد..
    با توجه به کاملن طبیعی بودن این عطر ، احتمالن ساختن اون فضای فوق‌العاده ای که توصیف کردین کمتر خرج بر میداره تا خریدن این عطر ??
    ولی مطمئنم بسیار دوستش خواهم داشت⁦??⁩

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Web Statistics
بستن
بستن

بلوک تبلیغ حذف شد

با غیرفعال کردن مسدودکننده تبلیغات از ما حمایت کنید