چنارها و کلاغها: بررسی عطر کرید رویال عود
کرید رویال عود (Creed – Royal Oud)
روایح برتر: چوب، فلفل، توتون، روایح علوفه ای خشک
جنسیت: مردانه
فصول استفاده: بهار و پاییز و زمستان
کرید نسبت به برندهای نیش خیلی دیر وارد بازار عود شد. برخی از این برندها مثل تام فورد سریعا ایده ی عود رو قاپیدن و همون ابتدای امر چمبره زدن روی عود. برخی هم مثل کرید محتاطانه و بدون خدشه دار کردن امضای خودشون وارد این وادی شدن.
دیگه بازار عطرهای عود تقریبا به صلابتی رسیده بود و برندهایی مثل مونتل مرتب محصولات عودی تولید میکردن که نوبت رسید به کرید که با برداشتی از عود و تغییر و تنظیم اون با حس و حال خودش دیرکردش رو هم توجیه کرد و رویال عود رو ساخت. عقب موند از قافله و به جز این یه عطر کار دیگه ای تو این وادی بیرون نداد اما راستش از خیلی از عطرهای عودی کسل کننده بهتره.
ایده ی ساخت رویال عود رو خیلی دوست دارم. چوب و چرم و مرمر و طلا. عناصری که توی یک کاخ ایرانی چشم نوازی میکنن. چند سال پیش، پس از سالها پاییز برگشتم به ایران و قبل از اینکه سری به پدر و مادر بزنم فرصتی چند روزه داشتم که به بهانه ی کارهای اداری، پاییز افسرده ی تهران رو با مرور خاطرات قدیم قدم بزنم.
اطراف کاخ سعدآباد بودم و غرق در خودم، روی پیاده روی ساکت و خلوت کوچه پسکوچه های اطراف کاخ زیر سایه ی چنارهای عظیم آخرین نفسهای خورشید غروب آبان ماه رو بدرقه میکردم و همزمان تمرکز کامل داشتم که هیچکدوم از برگهای خشک چنار رو لگد نکرده رد نکنم.
صدای دلنشین خرد شدن تُرد و خشک برگهای چناری که اون روز له کردم، بعدها با اولین بوییدن رویال عود تو گوشم پژواک شد. خشک، اصیل، باوقار، رمانیتک و نوستالژیک و غرور انگیز.
درست مثل خود کاخ. رایحه ی رویال عود اون حد انتظار و کنجکاوی شما از بوی قارچ زده و چرک عود رو برآورده نمیکنه. در عوض با بوی نیمه دودی و نیمه بخوری چوب سدروس، عود رو از قلمروی شرقی محض و مرتاضانه و پابرهنه ی فرهنگهای آسیایی جدا میکنه و با کفش پاشنه دار روی مرمر کاخ سعدآباد میگردونه.
در واقع عود اینجا به کمک سدروس میاد تا بُعد متفاوتی از سدروس و در عین حال عود رو شاهد باشیم. برای پردازش این همخوانی چوبی و شرقی، گیاه انجلیکا با رایحه ی تلخش و فلفل صورتی، و صمغ گالبانوم به کار گرفته شدن تا روی خشکی و حس تُرد و قارقار خَـشدارِ کلاغها روی چنارهای پاییزی تاکید کنن.
همه اینا رو گفتم. اما این رو هم باید بگم که کرید رویال عود بیشتر از اینکه مورد توجه عود پرستها قرار بگیره، طرف تنباکو بازها متمایل میشه. رایحه ای توتون مانند و نسبتا شیرین و آروماتیک چوبی توی این عطر موج میزنه که آنتن طرفدرای مارلی هرود و توباکو عود تام فورد رو هم میچرخونه و بیشتر از اینکه یه عطر عودی باشه یه عطر چوبی و تنباکویی هست.
جدا از این با اینکه کرید سعی کرده خیلی محتاطانه وارد وادی عود بشه، نتونسته امضای خودش رو توی بازی حجیم روایح شرقی نجات بده، و کرید رویال عود به همین دلیل شباهت چندانی به کارهای دیگه ی کرید نداره. موندگاری بسیار بالا به مدد بستر شرقی فراهم میشه و نشر بویی متوسط به بالا داره، و این دو عامل رویال عود رو برای ذائقه ی ایرانی خوشایندتر میکنن.
★★★★
من رویال عود رو امتحان کرد روی لباسم . نت بالایی خیلی دودی بود و نمی شد بو کرد . بعد خیلی ملایم شد و موندگاری زیادی نداره برعکس ظاهرش
آقا کیوان توصیف زیبایی داشتین. سپاسگزارم
اولین باری که این کار رو بو کردم منو انداخت وسط طبیعت! یه زمانی با گروه های طبیعت گردی می رفتم اینور و اونور. بوی این عطر دقیقا بویی بود که من در مسیر استشمام می کردم. خیلی توجهم به این قضیه جلب شد که چرا همچین تصویر واضحی در ذهنم میاد؟!
بعد از کمی جستجو متوجه شدم که علتش صمغ گالبانوم و گیاه باریجه(آنجلیکا) هستش که به دفعات در طبیعت دیده بودم و نمی دونستم همچین بویی دارند!
حس خیلی فوق العاده ای از این عطر گرفتم. برام خیلی جذابه. شاید علت اصلی آن گرایش من به بوهای طبیعی باشه.
چه این کار “اوودی” باشه چه نباشه، در جایگاه خودش واقعا با ارزش و دوست داشتنیه. تا به امروز شبیش رو بو نکردم
ممنونم محسن جان. یه نکته ای رو نیاز هست بگم که انجلیکا و باریجه همخانواده هستن اما با هم فرق دارن و یکی نیستن. رایحه هاشون هم متفاوت هست.
خیلی ممنونم کیوان جان از آگاهی که دادی. به واقع که اطلاعات گوگل می تونه آدمو به اشتباه بندازه. فکر می کردم که ترجمه فارسی هر گیاهی دقیقا معادل همون گیاهه! پس متوجه شدم که لزوما این طور نیست.
سپاسگزارم
آقا کیوان یه سوال ؟
عطر مورد علاقه – برند مورد علاقه – نت مورد علاقه و … شما چیا هستش ؟
خب من عطر زیاد داشتم و خیلیهاشون رو عمیقا دوس دارم. اما نه عطر امضا دارم نه عطر مورد علاقه. یعنی یکی دو تا نیستن
درود
هدف فضولی نیست ولی خب جواب دوستمون رو درست بدید دیگه
قال کیوان : “ورژن ۱۹۷۹ به جرات محبوبترین عطر من هست و ازش چند شیشه احتکار کردم”
منبع : https://samoor.com/1396/11/02/134/
خخخخ ناراحت نشید یه موقع ، شوخی کردم
با سلام
خدمت کیوان عزیز و بقیه دوستان سمور
من همه مطالب و ویدیو ها و بررسی ها و … شما رو خوندم و دیدگاه جدیدی نسبت به روایح و عطرها پیدا کردم و فکر نمی کردم اینقدر مهندسی و قصه گویانه بشه توصیفشون کرد !
در یک کلام فوقالعاده اید
تجسم تشبیه بوی توتون و حس لگد کردن برگای خشک چنارو دیشب توی مهمونی تجربه کردم.. با بوی توتون خالص و طبیعی که دستی خشک شده بود و دوستان رول میکردن.. و در کمال تعجب دود حاصل از استعمالش اصلن من رو اذیت نمیکرد .. منی که بسیار حساسم ب دود سیگار . و مثل دود چوب وکاغذ برام مطبوع بود.. عطر توتون که خودش منو یاد عطرهای تنباکویی مینداخت.. ینفر هم اسپایس بامب پوشیده بود دیگه نور علی نور.. ? پاییز.. آلبالو.. تنباکو
من توی این عطر خیلی بیشتر از عود بوی زعفرون حس کردم و این عطر هم مشابه بقیه کارهای کرید بوی ملایمی داره. نمیدونم تا حد درسته ولی فروشنده ها میگن خط تولید این کار در فرانسه متوقف شده و فقط توی امارات با لایسنس کرید ساخته میشه.
رویال عود یه عطر خوب و دوس داشتنی، با بخشی از توضیحاتتون در مورد روایح عطر موافق نیستم ،رایحه تنباکو و توتون اصلا توی عطر حس نمیشه ، برداشت شما شاید بخاطر بوی گلپر خشک شده باشه که اندکی شبیه به بوی سیگار های هندی دست ساز هست، روایح مرکباتی مخصوصا توی نیم ساعت اول عطر به شدت خود نمایی میکنن و حضور پر رنگی دارن
سلام
مرمرو خوب اومدی
به عنوان یه سنگفروش باید بگم این بهترین بررسی عطر بود که انجام دادید
من که عاشق اینجور بوها هستم.واقعا متن جالبی بود
بسیار عالی ????
سلام کیوان .
فارغ از اینکه این عطر چقدر هرمنوتیک و تفسیرگرایانه است ، یکی از بهترین تصویرسازی های ممکن را در موردش داشتی .
ممنون از تو .
من سمپل این کار و دارم نمیدونم چرا هربار میزنم یه حسی میده بم که انگار این کار کرید نیست. و ماله شرکت امواج هستش ولی ضعیف شده.و یکم عامه پسند تر و به قول خارجی ها کامپلیمنت گتر !! تر شده
بابت نقد زیباتون تشکر
آقای کیوان مرسی که هستین 🙂