وتیور و بهار – قسمت دوم: بررسی عطر سل دی وتیور از دیفرنت کمپانی
دیفرنت کمپانی – سل دِ وتیور (The Different Company – Sel de Vetiver)
روایح برتر: نمک، چوب، ادویه، پودر، گریپ فروت
جنسیت: مشترک بین مرد و زن
فصول استفاده: تابستان و بهار
توی پست آدولفو دومینگز از دو دسته وتیور حرف زدم که البته دسته بندی خود من هست و جای دیگه به این دسته بندی برنمیخورین. دسته ی اول وتیورهای محض که وتیور با همه ابعاد بویاییش توی محوریت توجه قرار داره، مثل گرلن وتیور. دسته دوم هم وتیورهایی که توی تار و پود ترکیب بافته میشن تا هویت خودشون رو به کلیت ترکیب بدن، مثل سل دِ وتیور.
ساخته ی سلین النا (Céline Ellena دختر ژان کلود النا، عطرساز سابق برند هرمس) تو سال ۲۰۰۶، این عطر یکی از معروفترین و بهترین کارهای این برند هست. احتمالا با ایده و سبک و سیاق کارهای این برند آشنا هستین. اعلاترین متریال رو با وسواس بالا دستچین میکنن و بدون ذره ای اهمیت به نیاز مشتری به موندگاری و نشر بو، فقط روی بهترین کیفیت و شفافترین رایحه تمرکز میکنن. به عنوان مثال عطر کاشان رز این برند هنوز یکی از نابترین و خالصترین و طبیعیترین رزهایی هست که میتونین پیدا کنین.
سل دی وتیور چندان از رویکرد اصلی این برند دور نیست. رایحه ای بهاری و تابستانی با بوی نمکی و چوبی و خشک و مرکباتی. شروع این عطر مرکباتی و گلی هست. رایحه ای نسبتا خوشمزه که مثل طعم پرتقال توی یک روز آفتابی میمونه، اما این رایحه پرتقال نیست بلکه ترکیبی از حس خاکستری رنگ و تنبلِ گریپ فروت هست که با گرمای ایلانگ ایلانگ انرژی گرفته. این اکورد هوشمندانه ی مرکباتی سریعا با فضای چوبیِ وتیور که خودش با نمک آمیخته شده ادغام میشه. خیلی جالبه که نمک در حقیقت بوی مشخصی نداره که بشه توی عطرسازی بکار بردش، اما توی برخی عطرها مثل همین عطر به قدری نُتها درست و دقیق انتخاب شدن که شما کاملا حس چیزی خشک و تازه نمک سود شده رو توش حس میکنین.
رایحه ی ساده و خوانایی داره این عطر. کیفیت بسیار خوبش اون رو، علیرغم فضای پودری و نیمه شفاف، مثل سنگهای کف یک برکه واضح نمایان میکنه. سل دی وتیور، شاعرانه و رمانتیک هست، کمی خیال پرداز و رویاباف و خوش باور، کاری به کسی نداره، ساکته و مودب. خب تیپ و لباسی که با این عطر قراره پوشیده بشه هم چیزی خارج از این نیست. رنگهای روشن و باز و لباسهای راحت و نسبتا شل و لَخت به اینطور روایح میان چون یه روح آزادی خواهی شخصی توی اینطور عطرها وجود داره. یه “به من کاری نداشته باشین”ِ خاصی توشون هست و سل دی وتیور یکی از بهترین مثالها برای اینطور روایح هست. موندگاری نسبتا خوب تا حدود ۶ ساعت و نشر بوی متوسط تا متوسط به پایینی داره که خودش یه آزمون ورودی به دنیای روایح خوش ساخت این برند محسوب میشه.
★★★★
?? با این حساب پس هیچ معیار مشخصی برای این مسأله وجود نداره ، و شایدم بیشتر سلیقه ایه.. پس بهتره وقتی با این اصطلاح توی متن مواجه میشیم نادیده بگیریمش و نخونیم این عبارتو.. چون گیج میشیم.. نمیشه مفهوم منظور چیه و آیا کیفیت از نظر نویسنده با مفهوم کیفیتی ک تو ذهن من هست یکیه یا نه ?
∆ کامنتی که پرید این بود : ??
ابهامی که برای من هنوز وجود داره اینه که وقتی توی بررسی یک عطر صحبت از «کیفیت» میشه دقیقن منظور چیه؟ مشخصه که منظور چیزی فراتر از کیفیت مواد اولیه و شیشه و استاندارد ها و این چیزاس و ربطی هم به قیمت نداره.. اما دقیقن چی؟ من هنوز نمیدونم وقتی دارم عطری رو توصیف میکنم به کدوم عطر میتونم بگم بی کیفیت و به کدوم بگم با کیفیت..
این مفهوم یه خرده نسبی هست. مثل مفهوم راحتی و رفاه که با سطح درآمد انسان متغیر هست. با تجربه میشه به درک کیفیت رسید اما نه من نه تو نه غولهای عطرسازی شاید نتونن تعریف قابل لمسی از کیفیت ارائه بدن که کمک کنه به درک زیبایی عطر.
وااا ? کامنت من چیشد؟??
جدا از بررسی های عالیتون عجب قلم زیبایی دارین ??????
من بیشتر اینو تابستانی میدونم. کار فوق العاده ایه