بررسی عطر

آبنباتهای پلاستیکی: بررسی عطر بلاماژ از نازومتو

بلاماژنازومتو – بلاماژ (Nasomatto – Blamage)

روایح برتر: روایح چوبی، چرم، مشک، روایح نیمه شیرین میوه ای و فانتزی

جنسیت: مشترک بین مرد و زن

فصول استفاده: بهار و پاییز


بلاماژ (به معنی رسوایی، ننگ یا مایه ی آبرو ریزی) به گفته ی خالق اثر حاصل تصادف و ترکیب مواد خامی هست که بر حسب اتفاق انتخاب شدن. عطری با رایحه ای جالب و کنجکاوی برانگیز که باور این قضیه که تصادفی ساخته شده رو بسیار سخت میکنه، چرا که علیرغم سادگی و مینیمالیسم، بسیار خوش ساخت و جالب به نظر میاد. شروع این عطر شما رو میتونه تا حدی یاد بقیه کارهای نازومتو بندازه (میتونم بگم سمینالیس از اورتو پاریسی ساخته ی همین عطرساز شباهت بسیار نزدیک داره به بلاماژ) اما در بطن عطر شما با فضایی متفاوت از کارهای مطرح اولیه ی این برند، مثل بلک افگانو و دورو مواجه میشین.

دقت کرده باشین من بدون مقدمه شروع کردم به توصیف رایحه برای اینکه از پیچیدن به حواشی در مورد این عطر طفره برم. چرا که الساندرو گوالتییری عطرساز رو بورسی هست که سکوتش و مصاحبه نکردنش اون رو بیشتر سوژه زیر ذره بین میکنه و من نمیخوام اینجا موضوع منحرف بشه و خب متاسفانه برای اینکه آلوده ی این بحثها نشیم مجبورم به این اثر هنری به دید کالای تجاری و مصرفی نگاه کنم، درست مثل یه عطر شبیه هر عطر دیگه. اما توضیح اینکه چرا دارم این کار رو میکنم و بلاماژ رو فقط از نظر رایحه بررسی میکنم، سورپرایز بمونه برای بعد 😉

تکنیک کار گوالتییری اینه که عناصر تشکیل دهنده ی عطر رو به طرزی پیچیده بکار میبره که تک تک روایح رو به جان عزیزانتون قسم میخورین که میدونین چیه اما نوک زبونتونه و نمیتونین نام ببرین. مثل یه خواب که توش چهره های ناشناس هویت آشنا میگیرن یا محیط پیرامون پر از اشیایی میشه که ماهیتشون آشناست اما چیزی نیستن که تو بیداری میشناسین. عطرهای گوالتییری توی دنیایی پر از آشنا زُدایی سیر میکنن. برای همین نام بردن نُتها و روایح حتی اگه مطمئن باشم بی فایده هست چرا که درکش برای خواننده ی من به همین راحتی که من کشف میکنم نیست. بلاماژ عطری نرم و خوش دست و همه پسند هست. به مراتب همه پسندتر از چهره ی معروف این لاین یعنی بلک افگانو (شما رو به روح رفتگانتون بلک افغان نگید به این عطر)، اما در عین حال همون حس عجیب غریب و ناشناخته که باعث محبوبیت بلک افگانو شده رو به راحتی بهتون القا میکنه. رایحه ای میوه ای-مانند، پلاستیکی، الدهیدی، گازدار و شیرمانند، شبیه بوی آدامس داره. رایحه ای که با بوی آدامس مانندش فضای ارزون قیمت و روایح چیپ و سطح پایین و بی کلاس رو تداعی میکنه که تابلوئه عمدا اینطوری انتخاب شدن تا با ایده ی ساخت عطر قرابت داشته باشن. شروعی کمی عصبی و شلخته داره. روایح شیرین میوه ای-مانند پلاستیکی و الدهیدهای نرم و گازدار و شیرمانند یه بوی آدامسی خاصی رو میسازن که حس و حال فانتزی و تصنعی عجیبی بهم میده.

توی بطن این رایحه ی آب نباتی سایه روشنهای فضای علوفه ای سبز و تازه میاد و میره اما خودش رو تا آخر اصلا کامل نمایان نمیکنه. بستر این عطر فضای چوبی و شیر مانند و نیمه خشکی داره که از طرفی بوی چوب سندل استفاده شده تو خیلی از عطرهای کوم د گاغسون رو یادم میندازه و از طرفی کمی شبیه سمینالیس Orto Parisi Seminalis هست. یه فضای صنعتی و کلانشهری و امروزی. دوز بالایی از آیزو ای سوپر طوری دقیق بکار رفته که بستر این عطر رو به یه بمب بازخورد تبدیل کنه. در مجموع بلاماژ با موندگاری بسیار بالا و نشر بوی قدرتمند عطری هست که انگار از ده درصد لایه ی اول و نود درصد لایه ی فرود تشکیل شده. حجیم و غلیظ و قدرتمند اما بی آزار و همه پسند. از نظر استفاده عطر راحتی هست و تقریبا به هر تیپی میاد. چه مرد و چه زن. عطر هوای نرم هست و تو گرمای تابستون و سرمای زمستون خودش رو ممکنه خراب کنه.

★★★

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

5 دیدگاه

  1. به نظر من گوالتیری با کارهایی که می سازه می خواد حس راحتی و شناخت عطر رو از آدم بگیره! یجوری با دست انداختن آدم، به آدم استرس میده! استرس و ترس از ناشناخته ها !
    باراوندا و پاردون تنها عطرهایی از نازوماتو هستند که دوستشون داشتم و ارتباط گرفتم.

  2. درب اینو همیشه خیلی دوس داشتم
    داره داد میزنه که آقاجان! من یه اثر هنری ام!

  3. من فکر میکنم گوالتییری همه هنرش همون بلک افغانو بوده که تونسته هم کار جدیدی باشه و هم با مخاطبهای زیادی ارتباط برقرار کنه. کلا بقیه کارهای نازوماتو ارزش خرید چندانی ندارن، چون یا کارشون مخاطب پسندهست ولی خیلی خاص نیست مثل دورو؛ یا اینکه مثل همین کار بوی عجیبی دارن و بیشتر شاید کسی اونا را برای کلکسیون(برای استفاده نکردن) بخره. وقتی یک کار ۳۰ میل میشه و قیمت بالایی داره بطور طبیعی انتظار هم ازش بالا میره. میگن هر کدوم از کارهای این برند تداعی کننده خاطرات یکی از مواد مخدرهایی هست که آقای گوالتییری مدتی مصرف میکرده و از نظر خودش هر کدوم از عطرهاش مصرف خاصی داره. شاید بلک افغان وتا حدی تداعی کننده حشیش مخدر محبوب هلندیها باشه ولی در مورد بقیه بنظرم زیاد موفق نبوده.

  4. من این کارو تست کردم اما وقتی تستسش کردم واقعا بد جوری منو جذب کرد.اما بار دوم و سوم که تستش کردم اصلا حس خوبی بهم نمیداد یه حالت نگرانی توش هست که واقعا حالمو بد میکنه.و اون بوی صابونی قویشم که تو بستر کار شکل میگره رو اصلا دوست نداشتم.فقط از این برند پاردون بعدشم بارائوندا.اما در کل واقعا عطر خوشبویی هست و بازخورد خیلی خوبی میاره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Web Statistics
بستن
بستن

بلوک تبلیغ حذف شد

با غیرفعال کردن مسدودکننده تبلیغات از ما حمایت کنید