بررسی عطر Classic Pink از خانۀ عطر NANADEBARY
نانا دی بَری – کلاسیک پینک (NANADEBARY – Classic Pink)
سال تولید: ۲۰۰۱
کشور: اتریش
گروه بویایی: گـُلی چوبی مُشکی (Floral Woody Musk)
عطار: ساخته شده در لابراتوار کلیسای سانتا ماریا نووِلا
نُتهای برتر: وانیل بوربون، چوب سندل، زنبق، جوز هندی، نارنگی سیسیل، تخم گشنیز، آلو سیاه، مشک سفید، چوب سدروس، کهربا
فصول استفاده: بیشتر پاییز اما میتونه چهار فصل باشه
همیشه از اینکه در مورد برندهای کمتر شناخته شده صحبت کنم خوشم میومده. معتقدم که بازار جهانی عطر حول محوریت یه سری برند شکل گرفته که نه لزوما کیفیت عالی، بلکه سیاستهای بازاریابی بهتری ارائه میدن و همواره اسمشون بالا میمونه. از اونجایی که دنیای عطر بسیار پهناوره جا برای همه ما وجود داره، هر عطری نهایتا یه گوشه دنیا یه مخاطب برای خودش پیدا میکنه. برند نانا دی بـَری یک برند اتریشی ناشناس هست که خط تولید خیلی کمی هم داره. متاسفانه از اونجایی که وبسایت این برند مدتهاست تعطیل شده امکان گفتگو با صاحب برند و گرفتن اطلاعات برام میسر نشد. اما اونچه متوجه شدم اینه که خانم نانا دی بری لاین عطر دیگه ای هم توی اتریش داره به نام Liaison de Parfum که بعدا در مورد چهار عطر این برند هم توضیحاتی میدم.
عطر کلاسیک پینک (پینک، یا نانا دی بری هم گفته میشه) اولین عطر این برند هست که در کل سه عطر داره. عطری زنونه و دخترونه و شاد و کلاسیک با روایحی آشنا. بعد از پینک عطرهای Green و Bronze هم به مجموعه این لاین اضافه شدن. نانا دی بری در پی ثبت لحظات خوش زندگی دست به تولید خاطرات و احساساتی توصیف نشدنی به شکل عطر میزنه. خاطرات و احساساتی که انگار برای همه ما به نحوی دیگه در مکانی دیگه با انسانهایی دیگه تجربه شده. به همین دلیل هم هست که عطرهای این برند حسی کاملا آشنا و صمیمی رو در ذهن متبادر میکنن.
شروع پینک رایحه ای داره شبیه بوی کوکاکولا و پودر ماشین لباسشویی! دو عنصری که به سادگی میتونن شما رو ببرن به سالهای دور. یه حس قدیمی داره اما پیر نیست بلکه جوان هست مثل تصویری که ما از مادرهامون تو ذهنمون داریم که کمکمون میکنه با این حقیقت که دارن سالخورده میشن بجنگیم. این شروع حاصل همنشینی رایحۀ نارنگی هست با جوز هندی و یاس چرب و شیری. نارنگی این عطر از نوع نارنگی آبدار و گوگوری مگوری همیشگی که توی کارهای هرمس و گرلن پیدا میشه (Mandarin Orange که تو ایران به نارنگی اُنشو معروفه) نیست، بلکه نارنگی گازدار و پُر تخمی (Tangerine) هست که توی شمال به نارنگی محلی معروف هست و گونه ای از اون هم با اسم نارنگی کلمانتین (Clementine) شناخته میشه. بهترین نمونه برای بوی این نارنگی رو میتونین توی شروع عطر Frederic Malle Monsieur مشاهده کنین که بویی گرم و کمی شبیه بوی کپک رو به نمایش میذاره که حسابی کنجکاوی برانگیز هست.
این شروع به شدت پودری هست اما نه پودریِ نرم مثل عطرهای زنبقی گرلن یا فردریک مال، بلکه رایحۀ زنبق توی این عطر با قدرت تمام بدون اینکه بوی خودش رو قالب کنه، فضای پودری خودش رو به عطر اهدا میکنه و در نتیجه، قسمت ادویه ای و خوراکی مانند و گازدار عطر سریعا به فضایی نوستالژیک تبدیل میشه که بوی عروسکهای پلاستیکی و جعبه های چوبی پر خاطره رو میده. این روند به نرمی ادامه داره تا اینکه عطر به فرودی چوبی و مُشکی میرسه که بویی خفیف و دوست داشتنی و وانیلی و مهربون داره اما همچنان نه پیر هست نه قدیمی. بلکه جوان هست و غرق در خاطرات قدیم. چوب سدر و وانیل حضوری شیرین و گزنده داره.
من آدمی هستم که برای لحظۀ حالم زندگی میکنم، برای همین شاید خودم با عطرهایی که من رو ببرن تو خاطرات سالهای گذشته زیاد رابطۀ خوبی نداشته باشم اما همیشه از بو کردنشون لذت میبرم به همون میزان که همۀ چیزایی که از قدیم و دوستان قدیمی مونده رو نگه داشتم و ازشون لذت میبرم. و پینک یکی از بهترین عطرها هست برای اینکه بدون ترس از پیر شدن توی زمان گذشته سیر کنین. پینک عطری هست چوبی و شیرین و کمی گـُلی که مناسب فضای بیرون هست و روزهای پاییزی آفتابی و نیمه ابری، همراه دوستان. من رو یاد فروشگاههای بامزه ای میندازه که اگه اشتباه نکنم بهشون هدیه فروشی و صنایع دستی میگیم. فروشگاههایی هر طرفشون پر شده از چیزای بامزه، به همین دلیل فقط ده دیقه رو صرف تماشای در و دیوار مغازه میکنین. موندگاری خیلی بالایی داره. نشر بوش هم متوسط هست اما روی پوست خیلی خوب باقی میمونه و رنگ نمیبازه. در کل عطر موفقی هست. این عطر توی ایران بعید میدونم موجود باشه، اما توی برخی سایتها با قیمت ۱۶۰$ فروش میره.
★★★★