بررسی عطر

نرولی پورتوفینو: بررسی یک عطر ساده اما مفرح از برند تام فورد

نرولی پورتوفینو

تام فورد – نرولی پورتوفینو (Tom Ford – Neroli Portofino)

سال تولید: ۲۰۱۱

کشور: آمریکا

گروه بویایی: مرکباتی آروماتیک (Citrus Aromatic)

عطار: رودریگو فلورس روکس (Rodrigo Flores-Roux)

نُتهای برتر: بهارنارنج، برگاموت، اسطخودوس (لاوندر)، کهربا

فصول استفاده: بهار و تابستان

شاید تعجب کنین اگه بگم عطر دم دستی و ساده ای مثل نرولی پورتوفینو یک نقطۀ عطف، یک دریبل حرفه ای در بازار عطرهای نیش و نقطۀ تلاقی دو رویکرد سنتی مدیترانه ای و لوکس آمریکایی هست. این عطر که در سال ۲۰۱۱ اولین عطری بود که در کارنامۀ سری Private Blend تام فورد با شیشۀ سبز آبی بیرون اومد، از همون ابتدا و با همون رنگش معلوم بود که قراره کافه رو بهم بریزه.

پیشتر هم توی ویدئوهای سمور اشاره ای به این داشتم که ترکیبات و کولونهای مرکباتی و مرکباتی آروماتیک، عطرهای سنتی اروپایی هستن که معادلشون برای ما میشه گلاب قمصر! کاربرد این نوع کولونها خیلی بیشتر از یکی عطر معمولی هست و قدمتشون هم بیشتر از هر برند عطر کهنه کار. گرچه این ترکیبات اساسی ترین و قدیمی ترین عطرهای اروپای جنوبی هستن، بسیار و بسیار شاهد الهام برداری از این ترکیبات توسط برندهای مدرن و غیر فرانسوی و غیر ایتالیایی بودیم. اما اینجا در نرولی پورتوفینو ما نه تنها شاهد یک کپی از اصالت او دِ کولون هستیم که شاهد یک حرکت هوشمندانۀ بازاریابی هم هستیم که ساختاری بومی که در جغرافیای خودش با کمتر از ۵۰ یورو برای یک لیتر فروش میره رو در بوتیک تام فورد با قیمت ۶۰۰ دلار برای ۲۵۰ml و ۲۳۰ دلار برای ۵۰ml به راحتی در مقیاس جهانی جا انداخته. این حرکت گرچه دقت نظر برندهای رقیب رو جذب کرد اما هنوز هیچکدوم از این برندها نتونستن خط تولید نرولی پروتوفینو رو بشکنن. مونا دی اوریو با Eau Absolue، کرید با عطر Original Vetiver، تییری موگله با عطر مشهور Mugler Cologne، و چندین نمونۀ زیر و درشت دیگه که قبل و بعد این عطر بیرون اومدن، همگی از نصف محبوبیت این عطر هم برخوردار نشدن.

تنها عطری که نرولی پورتوفینوتونسته با نرولی پورتوفینو رقابت کنه عطر Maurer & Wirtz 4711 Original Eau de Cologne هست که از سال ۱۷۹۲ تا امروز در حال تولید هست و یه جورایی میشه اون رو پدرخواندۀ همۀ عطرهای نامبرده و مانیفست گروه بویایی citrus aromatic نام برد، که از قضا نرولی پورتوفینو هم کپی همین عطر هست. اونچه تام فورد رو به این موفقیت رسوند کیفیت بی نظیر نرولی پورتوفینو نیست، چرا که قرنهاست این ترکیب متداول با کیفیت بالا و قیمت نازل توسط استادان بومی فرانسوی، ایتالیایی و اسپانیایی به عنوان یک اساس و لازمۀ فرهنگ رایحۀ کشورهای جنوب اروپا نسل به نسل ساخته میشه. بنابراین اونچه تام فورد نرولی پروتوفینو رو به یک کولون گران قیمت تبدیل میکنه صرفا تام فورد بودنش هست. برندی که در زمینۀ کالاهای لوکس بسیار قدرتمند عمل میکنه و دست به هر چی بزنه، به اصطلاح کوچه و بازار، طلا میشه. رنگ سبزآبی شیشه دقیقا یادآور ۴۷۱۱ معروف هست و نرولی پورتوفینو رو به همین منوال میشه “طلا ساختن از چیزی که ارزش مادی بالایی نداره” معرفی کرد. یک نگاه تیزبین و زیرکانه و دریبلی حرفه ای در زمانی که عمومیت بازار نیش به فرمولاسیونهای شرقی و عود نگاه میکردن.

نرولی پورتوفینو عطری هست با شروعی قدرتمند که حسی بسیار سبز و صابونی داره که کمی از حد طبیعی عطرهای مرکباتی و شکوفه مرکباتی فراتر رفته و لبه هایی رو به کلیّت کلاسیک این ترکیب شناخته شده داده که فضایی شبیه بوی مواد شویندۀ خشکشویی رو حاصل میکنه. این شروع قدرتمند و برونگرا کم کم بعد از مدتی به بستری کهربایی و آروماتیک گیاهی، کمی گرم اما همچنان تابستونی، با لبه هایی نرم تر میرسه که نشر بوی کمتری رو در حد نزدیک به پوست ارائه میکنه. این اجرای انفجاری دقیقا همون خصوصیتی هست که توی ترکیبات کولونهای فرانسوی و ایتالیایی به وفور دیده میشه. رایحۀ بستر این عطر با ترکیب کهربا و بهارنارنج و بازی مخفیانۀ اسطخودوس و مُشک – برای ساختن یک استخوان بندی مستحکم – من رو یاد باغات مرکبات تنکابن میندازه تو اردیبهشت. فضای کلی عطر خنک و شیرین و گُلی (یا بهتره بگم شکوفه ای) و سبز و کمی ترش هست که تلخی علوفه ای دوست داشتنی و صابونی همراهیش میکنه.

 تام فورد نرولی پورتوفینو مثل همۀ همنوعانش عطری هست معطوف به کاربرد، بدون تاکید روی کاراکتر خاصی، صرفا جهت مفرح کردن تابستانهای گرم. عطری با شروعی سبز و صابونی و مردانه و بطنی نرم که بین فضای مردانه و زنانه به تساوی جهت گیری میکنه. موندگاری خوبی روی پوست داره که نیم ساعت اولش با نشر بوی قدرتمندی همساز میشه و بعدش نزدیک به پوست با رایحه ای مرکباتی، مُشکی و کهربایی قرار میگیره.

★★★

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

4 دیدگاه

  1. عه.. من امسال بهار میخواستم یه سری کارای این برند ۴۷۱۱ رو بخرم ببینم چیه.. اگه اون بوی ایتالیایی و پاکی که من میخوام نیست و واقعن بوی رایت میده که نخرم ??

  2. نه آقا مثه اینکه خیلی هم پر بی راه نگفته اون فروشنده
    توی فراگرنتیکا که به عنوان parent company سیزده کمپانی دیگه ثبت شده
    پارگراف آخر ویکی انگلیسی هم مؤید این موضوع هست . تولیدات بالدسارینی هم نمیدونستم برای این مجموعه است.

    https://en.wikipedia.org/wiki/M%C3%A4urer_%26_Wirtz

  3. مرسی ازتون . عجب جانوریه این تام فورد واقعاً ! کاپی میکنه خخخخ

    مثه اینکه اینجا فقط من به سیر تاریخی شکل گیری و تحول صنعت عطر علاقه دارم و کاربرای دیگه چندان علاقه ای نشون نمیدن .
    پس داستان ۴۷۱۱ واقعیه.

    آقا کیوان درباره کارپه اودور سؤال کرده بودم چیزی نگفتید ! اگر سماجتی شده از جانب من عذرم رو پذیرا باشید چون قصد فضولی نداشتم .

    خودم این ۴۷۱۱ رو دارم و به معنای واقعی کلمه بوی رایت(یا همون شیشه شور خودمون) میده انصافاً . من چند سال پیش شنیدم از یک فروشنده ی قدیمی که میگفت درصد زیادی از عطرهای جهان در کارخانه ۴۷۱۱ پر میشن و بسته بندی میشن و این شرکت سازنده ی اون به اصطلاح اسانس اصلی عطرها نیست و مثه لورآل مواد اولیه هم تولید نمیکنه ولی این شرکت علاوه بر تولیدات خودش به عنوان تأمین کننده برای تولید نهایی برای سایر کمپانی ها هم فعالیت داره که گویا حرفشون درست نبوده با چیزی که شما گفتید.

    اینم لینک فارسی و انگلیسی ۴۷۱۱ اگر احیاناً کاربری دوس داشت ببینه

    https://fa.wikipedia.org/wiki/%DB%B4%DB%B7%DB%B1%DB%B1

    https://en.wikipedia.org/wiki/4711

    مرسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Web Statistics
بستن
بستن

بلوک تبلیغ حذف شد

با غیرفعال کردن مسدودکننده تبلیغات از ما حمایت کنید