بررسی عطر

جمعه بازار: بررسی مجموعۀ Mukhallat و مروری بر عود در کارنامۀ Xerjoff

Xerjoffبهار ۹۵ طی ملاقاتی که با تیم سرژف داشتم فرصت نوشتن بررسی های عطرهاشون روی وبسایت این برند بهم داده شد که کاری بود طاقت فرسا و طولانی اما در عین حال پر منفعت. به طبع امکان تست همۀ کارهای برندهای Xerjoff، Sospiro و Kemi Blending Magic بهم داده شد که خودش فرصتی استثنایی بود چرا که خیلی از کارهای این سه برند رو نمیشه به راحتی هر جایی پیدا کرد.

سرژف برندی ایتالیایی هست که محوریت فعالیتش با تاکید روی لوکس گرایی بنا شده و توی این راه بدون اینکه دست به ساختارشکنی بزنه محتاطانه روی مرزهای خلاقیت حرکت میکنه و به طرزی محافظه کارانه بدون اینکه مشتری لوکس-بازش رو نگران کنه فرصتهای بویایی جالبی رو بهشون میده. این البته از مجموعه به مجموعه فرق میکنه. مثلا سری Casamorati بیشتر گرایش به کارهای کلاسیک داره، در حالی که توی مجموعۀ Join the Club دست به نوآوری هایی شیطنت آمیز و بامزه میزنه.

اونچه چشم من رو بیشتر از بقیه کارها گرفت سری روغنهای عود سرژف بود که با نام Mukhallat (مخلّط) تو سال ۲۰۱۲ توسط عطار فیکس برند سرژف، کریس موریس (Chris Maurice)، به بازار ارائه شد. روغنهای این مجموعه تو سایز ۱۰ میل بیرون میان و به صورت میانگین ۳۰۰ دلار قیمت دارن. (قیمت این شش عطر با هم فرق داره و بین ۲۷۰ تا ۳۴۰ دلار رقم میخوره)

پیش از اینکه برم سراغ توصیف روایح باید تاکید کنم در صورت اینکه دسترسی به این مجموعه داشتین و فرصت تست فراهم شد، پیشنهاد میکنم که روی بلاترهای خود سرژف تست کنین و بذارین چند ساعت از روش بگذره تا به رایحۀ واقعی عطر برسین. اگر هم روی پوست خواستین تست کنین فقط یک نقطه کوچیک روی پوستتون بذارین و اجازه بدین رایحه با گرمای بدنتون باز بشه. این مجموعه درست مثل روغنهای عطار هستن و فاقد الکل و حلال میباشن بنابراین به زمان نیاز دارن.

و ضمنا اجازه بدین برای اینکه مبحث به جاده خاکی نره توضیح چوب عود و کاربردش توی عطر رو بذارم برای یه پست مجزا و مفصل، و اینجا فقط به توصیف این شش عطر بسنده کنم.

Xerjoff

 King Masarat با رایحۀ قدرتمند و به شدت ادویه ای و کمی عجیب غریب شروع میکنه. بازی خفیفی از پرتقال خونی و اسطخودوس فضای متراکم و پیچیده ای رو باز میکنه که شیرین بیان، یاس مصری و رز ترکی استخوان بندیش رو میسازن. اما تا به این مغز گلی و آروماتیک برسین باید از دالانی با رایحه ای کمی زننده که شبیه بوی باقلای پخته و گلپر هست گذر کنین. بستر این عطر از سه نوع عود ساخته شده که در هاله ای از روایح گلی، شیرین بیان و وانیل مستتر هستن تا اینکه تقریبا بعد از ده ساعت روایح عودی خودشون رو نشون میدن. سه عود کار شده توی این عطر عودهای کامبوج، تایلند و بورنئو هستن.

Oud Luban ترکیب بسیار دوس داشتنی داره. گرچه دو نوع عود هندی و کامبوجی توی این عطر بکار رفته چندان عطر عودی حساب نمیاد بنابراین دلتون رو صابون نزنین! چون رز بلغار، فلفل، بهارنارنج و از همه اینها بزرگتر وتیور استخونی، تُرد و خنک بازی بسیار جالبی با عود میکنن. این اول کاره تازه. بخور و وتیور و چوب سدروس و صمغ کُندُر عُمانی بستری نیمه دودی، اسرارآمیز و کهن رو فراهم میسازن که به راستی واقعا زیباست.

Kampuchea Noir طرفداران عود وحشی و حیوانی خالص رو حسابی به وجد میاره. با اینکه خودم زیاد طرفدار این نوع عودها نیستم اما انصافا ترکیب بسیار خوش ساختی هست. از همون بدو کار عود مثل بمب میترکه: عود اصیل کامبوجیِ تاریک و سیاه و ترشیده که خبر از سالخوردگیِ عودش میده. حسی کهن و کهنه که در ادامه با نتهای چوبی خشک و خاکی تشدید میشه. از این نظر که ترکیب ساده ای داره عطری خوانا و خطی هست اما همین ترکیب ساده حجم غول آسایی داره و درست مثل یه روغن عود خالص میتونه به تنهایی یک عطر باشه.

Black Sukar ترکیبی نسبتا مدرن و اروپایی هست. وقتی حدود دو ساعت از این عطر میگذره رگه های منحصر بفردی از رایحۀ گل فریزیا و شیرینیِ پرتقال رو حس میکنین که حالتی بی وزن و سبک و روشن داره. انگار که سرژف عمدا فضای اروپایی رو با ترکیب عودهای شرقی آشتی میده. این عطر شروعی پلاستیکی و کمی نامانوس و شکری داره اما وقتی آروم میشه حالت خوراکی مانند و خوشمزه و دلنشین به خودش میگیره. بستر این عطر با عود لائوس و مشک و وانیل و رز دمشق ساخته شده و به همین دلیل فضای زنانۀ خیلی شکیلی رو به نمایش میذاره.

Warda al-Oud شروعی مهاجم و قدرتمند داره با روایح گلی. گل اسمانتوس و یاس که با رایحۀ برگاموت آمیخته شدن مقدمۀ عطری رو رقم میزنن که در قلبش رز بلغار و رز دمشق در کنار عود کامبوج فضایی ادویه مانند، دودی، چرب، و تنباکویی رو میسازن. فضای این عطر بسیار زنونه هست، بسیار غلیظ هست و لایه های متعددی داره تا به نهایتِ چوبی و عودی برسه. بازی رزهای فلزی و روایح چرب گلی توی این عطر از بقیه کارها به وضوح قدرتمندتر هست.

Java Blossom شروعی چرب و گلی و سبز داره. حضور سبز و گوشتالوی بهارنارنج و گل مریم رو میشه به خوبی تو شروع حس کرد. گل مریم توی این عطر خیلی واضح و پرقدرت عمل میکنه و قلب ترکیب رو تسخیر میکنه. گرچه این حجم بالای گل مریم اون حس شهوانی که انتظار دارین رو بهتون نمیده چون وتیور چرب هاییتی و بخور و چوب سندل اون رو از به دست گرفتن قدرت دور نگه میدارن. عود هندی، تاریک و کمی دودی وارد میشه و به این ترکیب گلی و چوبی ماهیتی سنگین سر اما صمیمی و دعوت کننده میده، بدون اینکه اصلا روی ماهیت حیوانی عود تاکید شده باشه.

Xerjoff

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

26 دیدگاه

    1. فارسی انگلیسی نوشتی قاطی شد متن. آره بلاگم فیلتره متاسفانه. یه دوره ای عمو فیلتری کل بلاگ اسپات و بلاگر رو فیلتر کرد که مال من هم جزوشه. دیگه پیگیر هم نشدم

  1. دست شما درد نکنه. مشتاق خوندن بررسی لاین جوین د کلاب هستیم تشکر
    شاه masarat معادل فارسیش چی میشه؟

  2. مردونه اصلا نمیارزه ۱۰ میل اینارو خرید ۳۰۰ دلار. با ۳۰۰ دلار کلی کار ۵ ستاره میشه اوکی کرد. ولی نصف عطرای این برند الکی گرونن. چون پول مارکشو میگیره مثل عطر hommeش که واقعا الکی گرونه

  3. عالی بود کیوان عزیز ریویوت مثل همیشه. سوسپیرو و کمی بلندینگ هم از زیرشاخه های سرژف هستن؟

  4. ممنون بابت ریویو کردن این سری،اینا واقعا کم یاب هستن
    کلا از پنج ستاره به این لاین چند می دی؟
    در حد لاین عطار امواج هستن؟

  5. سلام آقای کیوان بزرگوار . ببخشید , سوالی دارم از شما . شما اطلاعاتتون در مورد مبحث عطر رو چگونه به دست آورده اید ؟ آیا تحصیلات آکادمیک در این زمینه دارید یا فقط به صورت تجربی توی این زمینه متبحر شده اید ؟ در کل چگونه با سازندگان این برند های عطر به این نحو ارتباط برقرار میکنید ؟

  6. نکته ی جالبی که نمیدونم همه متوجهش شدن یا نه اینه که توی انتخاب اسم برای اکثر عطرهای لوکس یا روغن های این شکلی از اشاراتی ب زبان عربی یا مشخصن کلمات و عبارات کاملن عربی استفاده میشه که احتمالا بخاطر اینه که امروزه عرب ها ثروتمند ترین نژاد روی زمین هستند بنابراین خیلی از محصولات گران قیمت از عطر گرفته تا ماشین الویت اولشون رو به راضی کردن سلیقه ی قوی ارین مشتری هاشون اختصاص میدن.. از رنگ و طراحی ظاهری بگیر تا اسم و ترکیبات بکار رفته و رایحه..

    1. آقا کیوان عزیز , من در مورد سوالم چیز خاصی از این وبلاگتون متوجه نشدم . میشه از شما خواهش کنم لطف کنید یه زندگینامه ای در مورد چگونگی پیدایش تجربه و دانش عطری خودتون در همین سایت سمور بنویسید . چون شاید خیلی ها مثل من دوست داشته باشند در این زمینه دانش و تجربه بدست بیارن و این زندگینامه شما میتونه اون ها رو راهنمایی کنه که از کجا باید شروع کنن و چه مسیری رو برن . ممنون

  7. سلام کیوان جان
    از این برند من بردی رو دارم که بوش فوق العاده ست
    من عاشق رایحه های خاکی و پچولی هستم
    لطفا این روایح رو هم بررسی کنید
    مرسی

  8. کیوان عزیز خیلی ممنون بابت وقتی که گذاشتی و اطلاعات خوبی که برای مخاطب عام و خاص میزاری. برای خیلی از ماها که امکان تست این کوچولوهای دوس داشتنی میسر نخواهد بود ولی حالا که بحثش پیش اومده خیلی خوبه که همگی یاد بگیریم این برند سرژف هست و زرجوف یا ژرجوف و بقیه ژ و ز ها نیست.

  9. درود بر کیوان عزیز لطفا عطر zippo original رو هم در خورجین تست کنید من این عطرو هفته پیش از duty free گرفتم صرفا به خاطر علاقه به فندک های زیپو اما تو این چند روز که تست کردم ، base notes این عطر محشره واقعا با قیمت حدود ۲۵€ واسه ۱۰۰ml; هیچ عطره مشابهی در search by notes فرگننتیکا در نوت های پایه با این عطر پیدا نکردم خوشحال میشم شما اگر اطلاعی راجع بش داری بهم بگی
    با تشکر از زحمات شما

  10. اقا کیوان ایا این روغنها اگر با دست روی پوست مالیده بشه وپخشش کنیم مولکولهای انها شکسته میشه و بوی کار عض میشه و یا زودتر لایه ها از بین میره

    1. هیچ اتفاق بدی نمیفته. بلکه خوب هم هست. شما روی مچ میزنین بعد مچهاتون رو به هم میمالین. این کار باعث گرما توی اون نقطه میشه که نه تنها به نشر بوی عطر کمک میکنه بلکه باعث میشه بر اثر گرما عطر زودتر از لایۀ اول گذر کنه

  11. سلام،
    کیوان، تو گفتگو باهاش از این سنگ های فرامینی سری شوتینگ استار هم چیزی سردراوردی؟
    تو بعضی از ریویو ها خوندم که تو پک این سری، یه تیکه سنگ هم هست…
    دوتا عطر از این سری دارم، سنگ نبود توش.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Web Statistics
بستن
بستن

بلوک تبلیغ حذف شد

با غیرفعال کردن مسدودکننده تبلیغات از ما حمایت کنید