بررسی عطر

بررسی عطر کرید بوا دو پُغتوگَل (Creed Bois du Portugal)

کریدکرید – بوا دو پُغتوگَل (Creed – Bois du Portugal)

خصوصیات برتر: علوفه ای، ادویه ای، چوبی

جنسیت: مردونه

فصول استفاده: پاییز، بهار، زمستون


همینطوری بی برنامه برین تو یکی از مراکز خرید و راهتون رو کج کنین به یکی از فروشگاههای عطر زنجیره ای مثل سفیر، روژا یا ویانا… انگار که یه انقلابی نصفه شب رخ داده باشه. دور تا دور پر شده از برندهای نیشی که قارچ وار توی مارکت عطر رشد کردن و چمبره زدن روی قفسه ها. اینها امتداد نهضتی هستن که با ایده ی در حاشیه بودن و همه گیر نبودن، قشر خاصی از مخاطب رو هدف قرار میگرفته، اما امروز میبینین که توی مرکز توجه قرار دارن و خودشون معیار بی ارزشی برندهای متداول حساب میشن. خیلی از اینا به تولید چند سال پیاپی قد نمیدن و پس از اندکی از دور ماجرا حذف میشن و برندهاشون هم یا ورشکسته میشن یا توسط برندهای قویتر خریداری میشن. با این حال یه سری عطرها از برندهای نیش هستن که حقشون هست که تو سال ۲۰۵۰ هم به همین شکل روی قفسه ها عرض اندام کنن و ابدی بشن. یکی از اون کارها همین عطر بوا دو پُغتوگَل یا یه گویش خودمونی بوا دو پرتوگال هست.

اینکه چرا این عطر حائز اهمیت هست به تمامی برمیگرده به ترکیبش. چرا که بوا دو پُغتوگَل عطری به تمامی کاربردی هست. اصلا کرید برندی هست که زیاد به کانسپت و ایده و تعریف سازی برای عطرهاش نمیپردازه. در عوض تمام همت و تمرکزش رو روی خود ساختار میذاره چون اونچه نهایتا باید بیرون بیاد محصولی معطر هست برای خوشبو کردن. و کرید روی این تعریف کلاسیک عطرسازی خیلی پافشاری میکنه. این خصیصه نه تنها باعث میشه کرید یکی از پرفروشترین برندهای نیش در سرتاسر دنیا باشه، بلکه نقش دروازه ی ورود هر عطربازی به دنیای نیش رو ایفا کنه.

بوا دو پغتوگل عطر خاصی هست. شروعی قدرتمند از برگاموت و اسطخودوس (لاوندر) داره که وجه متفاوت و خاصی از این علف رو به نمایش میذاره. این اکورد شروع به وضوح یک برداشت آزادانه از اکورد فوژه ی اوبیگان فوژه رویال هست. اما جالب اینجاست که بستر این عطر هم یه اکورد شیپغ چوبی هست که بوی گلی رو ازش حذف کردن. ترکیب قدرتمند برگاموت و اسطخودوس در شروع، ستون ادویه ای گرم و سوزان در وسط و فرود چوبی با چوب سندل و وتیور، که همگی با ردی از عنبر نهنگ صیقل داده شدن.

بوا دو پغتوگل عطری مردونه، رسمی، کمی قدیمی، مناسب فضای داخلی، اشرافی و عصا قورت داده هست. جون میده برای تیپهای کت و شلوار و جلیقه ی ست فاستونی و کراوات پهن. مخصوصا رنگ بندیهای خاکی و بافت نیمه درشت. عطر جدی و موقر و پخته هست. یه رقیب معروف برای این عطر نیویورک هست از برند پاتریشیا دی نیکولای (Nicolaï Parfumeur Createur New York) که قیمتش کم و بیش با این عطر یکی هست. اما اگه نمیخواین این قیمت رو برای این عطر پرداخت کنین با کمی گرمای بیشتر و بستر کهربایی قوی میتونین برین سراغ عطر لالیک پور اوم (Lalique Pour Homme) که تو ایران معروف هست به لالیک کله شیر.

★★★★★

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

12 دیدگاه

  1. نمیدونم کسی شنیده یا نه ولی یه شرکتی هست به اسم Dua Fragrances (https://www.dua-fragrances.com/) که میاد کپی محصولات نیش معروف رو میزنه. روش کارشم مهندسی معکوسه در واقع اینا چنتا دستگاه gas chromatography دارن و ترکیبات تو عطر و شناسایی میکننو بر اساس اون مواد اولیه و خریداری میکنن و عطر و کپی میکنن. اینحایی که من هستم خیلی سر و صدا کرده چون اگر چه کپی کار هستن اما از لحاظ کیفیتی خیلی نزدیکن به کار اصلی و موندکاری و پخش بالایی دارن (البته معلوم نیست چقدرفیکساتور میزن …). خیلی ها هم هستن که به شدت متنفرن از این برند یکی به خاطر اسم عربیش و یکی هم اینکه خیلی ها اعتقاد دارن که عطر یه کار هنری هست و تقلید از اون به احترامی به عطار اون عطر و هنر هست که کاملا هم قابل درکه. البته این شرکت خودش هم قبول داره که کپی کار هست و مودباته اسم کاراش و inspired expression میذاره :دی

    اما خوب چون بعضی از کارای نیش گرونه و ممکنه از وصع خیلیا خارج باشه ممکنه گزینه وسوسه کننده ای باشه. مثال میزنم همین عطر کرید حدود ۴۲۰ دلاره ۱۲۵ میلش در حالیکه Royal Portugal از این برند ۶۰ دلار برای ۳۰ میل. به شخصه تست کردم و واقعااااااااا نزدیک بود و از لحاظ دوام و عملکرد مساوی با کرید یا بهتر بود.

    کارای دیگه ای که از این برند تست کردم : Water of Arabia
    این کپی سیلور ماونتین با همون حس جوهر مانند و یونی سکسی که اقا کیوان خوشش نمیاد ولی به مراتب قوی تر

    نکته جالبش اینه که مثلا با توجه به Batch variation تو کرید اونتوس اینا چنتا کپی زدن برای ورژن های دودی تر و میوه ای تر.

    حالا خواستم ببینم اینا اصلا تو ایران هستن؟ و اگه هستن تو کتگوری مورد علاقه مصطفی (دبه خیارشوری :دی) میرن یا چی؟ کلا کسی تستشون کرده؟

  2. توصیف بسیار زیبایی داشتین. متشکرم
    یادمه شبیه این توصیف رو برای عطر سارتوریال پنهلیگنز داشتین. یه عطر کاملا رسمی و …
    موردی که برام جالب توجه اینه که تو بسیاری از عطرهای مناسب تیپ رسمی، اسطوخدوس و برگاموت نقش مهمی رو بازی می کنند.

    1. اون رو تو یکی از پستهای کرید توضیح داده بودم. اگر درست یادم باشه به معنی بهترین کیفیت برداشت اون سال بود. تو انگلیسی معادلش میشه وینتج

      1. ویتج مگه به سبک و مدلای کهنه و قدیمی و رنگ پریده که دوباره مد میشه نمیگن وینتج؟ مترادف همون رِترو..
        هرچیزخوشایند قدیمی که دوباره خواستنی و باارزش بشه.. توی لباس مثل اکثر کارای وی‌وی‌ین وست‌وود و توی عطر مثلن عطرای قدیمی ک شما بررسی میکنید و هنوز طرفدار دارن.. یا اون تاباروم وینتج.. یا جان وارواتوس وینتج.. یا هالستون.. پورونوم..

        1. در لغت نه به این معنی نیست. در لغت معنی درستش اینه:
          The year that something of quality was produced

          واژه میلسیم هم به این معنی میشه:
          Millésime: A vintage year or a vintage wine

  3. لالیک کله شیری رو خیلی دوس دارم ??
    درعین حال که خیلی مَرده ، انگار مرد مسئولیت پذیر و خانواده داریه که قبل از بیرون اومدن ازخونه مادر پیرشو هم بغل کرده و بوسیده…
    (رد پای لوازم آرایش قدیمی)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Web Statistics
بستن
بستن

بلوک تبلیغ حذف شد

با غیرفعال کردن مسدودکننده تبلیغات از ما حمایت کنید