بررسی عطر

بررسی عطر مَسک میلانو ماندالا (Masque Milano Mandala)

ماندالامـَسک میلانو – ماندالا (Masque Milano – Mandala)

خصوصیات برتر: بخوری، ادویه ای، رزینی

جنسیت: بیشتر مردونه

فصول استفاده: زمستون و پاییز


پیرو پستی که در مورد عطرهای بخوری با روحیه ی کلیسایی نوشتم، امروز میخوام به بررسی یکی از کارهای متأخر برند ایتالیایی مَسک بپردازم؛ عطر ماندالا. ماندالا به نقوش [معمولاً] مـُدوّری گفته میشه که در آیینهای بودایی و هندویی به طور سمبُلیک جهان هستی رو به تصویر میکشن. بخاطر عمومیت و فراگیریش در فرهنگهای مختلف، این واژه به هر دیاگرام یا طرح هندسی که گیتی رو به تصویر بکشه هم اتلاق میشه. بنابراین کاربرد معنوی این طرح و جغرافیای استفاده ازش وسیعتر از  آیینهای بودایی و هندویی هست. به عنوان مثال این طرح تو دعاها و طلسمهای نوشته شده توسط جن گیران و دعانویسان، و یا در نقوش معماری اسلامی هم دیده شده. یک نمونه خوب برای این آخری میتونه گنبد مسجد شیخ لطف الله اصفهان، یا نقش ترنج وسط فرشهای ایرانی باشه. هرچند این طرح در سرزمینهای اسلامی نه به شکل تبتی یا هندی ترسیم میشه و نه اسمش ماندالا هست، هدفش یکی هست: اتحاد جهان حول یک هسته ی مرکزی. (اگر به معماری ایرانی علاقه دارین پیشنهاد میکنم برای اطلاعات بیشتر کتاب “حس وحدت: سنت عرفانی در معماری ایران” نوشته نادر اردلان و لاله بختیار، ترجمه حمید شاهرخ رو مطالعه کنین)

ماندالا
گنبد مسجد شیخ لطف الله، اصفهان

برسیم به عطر خودمون، ماندالا. شروع ماندالا حسی متراکم و چگال از ادویه جات رو به همراه بوی چوبیِ خشکی – که ما بین رایحه ی نافذِ صمغ کـُندُر و بُن مایه ای کهربایی (اکورد امبر) هست – به بینی من فرو میکنه. مثل بمب هسته ای قدرت داره و برونگراست. به من این حس رو میده که با سرعت و عجله از راسته ی ادویه فروشهای بازار استانبول رد میشم و ملغمه ای از بوی همه ی ادویه فروشی ها به صورت غباری همگن تو بینی من تا دقایقی پس از ترک بازار باقی میمونه. این فضای خشک و بایرِ چوبی توی بطن صمغ کُندرِ این عطر غرق شده و تو تار و پودش بافته شده. به همین دلیل رایحه ی صمغ کُندر در این عطر بیشتر از اینکه فضای کلیسایی رو به خاطر بیاره، بویی رنگ باخته، سفید استخوانی، پودری و خاک گرفته داره که بینی من رو قلقلک میده برای عطسه ای بزرگ. حس عطسه میده و حس میکنم برای تنفس هوای تازه کم میارم. احساس راحتی توی قفسه سینه ام نمیکنم. این مشکل بزرگِ نه تنها من، که خیلیهاست با عطرهای کندر-محور. هر چند – نا شُکری نکنم – که علیرغم هم اندازه بودن میزان کُندُر توی دو عطر ماندالا و اودین ۰۷ تانوکی (Odin 07 Tanoke)، این عطر از خشکیِ خسته کننده ی تانوکی برخوردار نیست و میتونه یه جورایی توی تست های اولیه مخاطبش رو هیجان زده کنه. شایان ذکره که تانوکی اولین عطرم بود که من به فروختنش راضی شدم. خطی بودن و عدم تغییر رایحه از سلام علیکش تا خداحافظی واقعا کسل کننده هست. همون بهتر که دادم رفت!

ماندالا

دسته ی گسترده ای از روایح قدرتمند سنتتیک وجود دارن که توی عطر نه تنها بُعد عجیبی به ترکیب میدن، بلکه مثل سوخت نیترو موندگاری و نشر بوی عطر رو بالا برده و رایحه رو به بینی دیگران فرو میکنن. مَسک برندی هست که توجه ویژه ای به این گونه مواد داره چرا که میخواد همه وجوه یک عطر موفق رو توی کارهاش رعایت کنه. موندگاری و نشر بو و زور خرکی چیزیه که تو اولویت خیلی از برندهای لوکس و نیشِ کلاسیک کار قرار نداره. (مثلا کارهای انیک گوتال، سرج لوتانس، لورنزو ویلورسی رو در نظر بگیرین) خب قشری که به دنبال “نیش” بودن عطرهاش هست خیلی راحت نمیتونه از این همه برگ برنده ی برند مسک چشمپوشی کنه و بره سراغ برندهای لوکسِ کلاسیک کار. این قدرت بالای ماندالا هم اتفاقی نیست. توی این عطر یک مولکول با رایحه ی چوبی و اَمبری ساخته ی شرکت آی اف اف (International Flavors & Fragrances) به کار رفته به نام اَمبر اکستریم (®Amber Xtreme). این پدیده ی جدید به قدری زور داره که خیلی از مولکولهای ساخته ی شرکتهای دیگه رو خلع سلاح کرده.

ماندالا رایحه ای گرم و ادویه ای داره که بارزترین وجوهش روایح چوبی و کهربایی، صمغ کُـندُر، هل، دارچین، و چوب سدروس هستن. موندگاری خوف و بالایی داره انصافاً. من این عطر رو چند بار تو روزهای مختلف و فصول مختلف پشت دستم تست کردم و وقتی دیدم توی هر تست علیرغم اینکه دستم رو با صابون میشورم مثل زالو با همون قدرت حس میشه، جرات نکردم روی تنم امتحان کنم. یک بار که بدون شستن دست روز رو سپری کردم این عطر به راحتی بالای ۱۰ ساعت با وضوح کامل حس میشد. بعضیا میگن نشر بوش متوسطه اما حیف که من با این نظر هم موافق نیستم چون بازخوردایی که من از اطرافیانم گرفتم نشون میده از فاصله ی نه چندان نزدیک به وضوح حس میشه.

در نهایت ماندالا عطریه برای کسانی که روایح خطی رو میپسندن و خوششون میاد وقتی عطرشون از الف تا ی رو با یک رایحه و خیلی ستبر و گودزیلا-طور طی میکنه. خب هر کی سلیقه ای داره و بعضی از ما بدون شک بدمون نمیاد عطری رو صبح بپوشیم و تا عصر بدون رنگ باختن ابراز وجود کنه. ماندالا عطر این دسته از دوستان هست. مخصوصاً که در مورد بوی کُندر اینطور روایح محبوبتر هستن.

★★★

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

5 دیدگاه

  1. باسلام من تازه شروع کردم به مطالعه ی بررسی عطرها و بنظرم باید از گروه صمور به خاطر این صفحه تشکر کرد چون اطلاعات باارزشی رو در اختیار مخاطب میگذاره پس صمور عزیز متشکرم…
    و اما بعد، حقیقتا تا بحال از این برند عطری رو تست نکردم اما طبق صحبتهایی که با دوسنانم داشتم به این نتیجه رسیدم که عطر Tangoاز این برند با اقبال بیشتری در بین مخاطبها مواجه شده پس اگر مقدوره در مورد این عطر هم بررسی داشته باشید با سپاس فراوان🌹

  2. با توجه به این هرم بویایی و تعریفها فکر میکنم از عطرهای کهربایی باشه که خوشم بیاد ولی در مورد اون بخش بوی مصنوعی یک کم مشکوکم. چون از بوی امبرسلطان بخاطر اینکه زیادی حس مصنوعی داره خوشم نمیاد. به هر حال واجب شد که حتما اگر گیرم اومد یک تستی بکنم.

  3. 👍👍👍👍
    بوی راسته ادویه فروشهای استانبول اگه به عطاری های خودمون شبیه باشه که واقعا عشقه این

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Web Statistics
بستن
بستن

بلوک تبلیغ حذف شد

با غیرفعال کردن مسدودکننده تبلیغات از ما حمایت کنید