بررسی عطر

بررسی عطر Copper Skies از برند Kerosene


Kerosene

نام عطر: کِروسین کاپر اسکایز  – Kerosene Copper Skies

سال تولید: ۲۰۱۲

گروه بویایی: چوبی و معطر  – Woody Aromatic

عطار: جان پــِگ – John Pegg

فصول استفاده: پاییز و زمستان

برند کروسین مسلما برای بسیاری از عطر دوستان برندی نا آشنا هست و ممکنه تصورشون بر این باشه که با یه برند بی دست و پا دیگه که مثل قارچ سبز شده طرف هستن. البته در اینکه کروسین برندی تازه کار هست شکی نیست، اما زمانیکه عطرهای برند رو تست میکنی، در کمال تعجب میبینی که با عطرهایی بسیار خوش ساخت و غالبا کمپلکس و پیچیده طرف هستی که بطور حتم براتون سورپرایز خواهد بود.

موسس و عطرساز برند کروسین آقای جان پگ (John Pegg) هست که برعکس بسیاری از عطرسازها، کار خودشو بصورت تجربی (و صد البته با کمک و راهنمایی های یه عطرساز) یاد گرفته. نکته جالب توجه در مورد جان پک اینه که ایشون یک دوست دار عطر، کلکسیونر و reviewer رو یوتیوب بوده که برای مدت نه چندان طولانی، از اواخر سال ۲۰۰۹ و اوایل ۲۰۱۰ جلوی دوربین میره و با نام مستعار Kerosene شروع به نقد و بررسی عطرها میکنه. بررسی های خوب و دقیقش، بهمراه استایل خاص بررسی هاش که گاها از روی عمد یا حتی بصورت تصادفی بسیار جذاب و خنده دار از آب در میومد، باعث شد که طرفدارای زیادی پیدا بکنه و حتی روی تعدادی از افراد تاثیر بذاره و باعث بشه اونها هم وارد دنیای عطر بشن. بعنوان مثال “سِبَسشن” که یه بررسی کننده معروف روی یوتیوب هست، خودش عنوان کرده که در درجه اول با دیدن بررسی های جان پگ به دنیای عطر اشتیاق پیدا کرده و جان پگ یکی از تاثیرگذاراترین افراد در زمینه فعالیت عطریش بوده.

طبق گفته خود آقای جان پگ، ایشون چند سالی رو بصورت خیلی جدی به تست کردن عطرهای مختلف از طریق خرید یا تست از طریق سمپل میپردازه تا به جایی میرسه که احساس میکنه بیشتر عطرها تکراری و آشنا هستن. این مورد باعث میشه که تصمیم بگیره عطرهایی رو خلق کنه که متفاوت تر از درصد زیادی از عطرهای بازار و در عین حال قابل پوشیدن باشن. اینکه چقدر در این زمینه موفق بوده رو به منتقدین و عطردوستان باید واگذار کرد، اما چیزی که در این بین مشخصه اینه که عطرهای خوش ساخت و خوبی رو میشه بین آثار ایشون مشاهده کرد که نشون میده علیرغم تجربه کمش، تسلط خوبی روی عطرسازی داره و به اصطلاح خوب میدونه که داره چیکار میکنه!

هر چند در بین کارهای ایشون اثرات درخور توجه زیادی وجود داره، اما برای اولین بررسی ترجیح دادم که یکی از معروفترین و  بهترین کارهاشو مورد بررسی قرار بدم تا ببینیم چه چیزی برای عرضه داره. کاپر اسکایز عطری هست که علیرغم بیس و پایه Woody Aromatic، رگه های بسیار قدرتمندی هم از روایح شرقی و ادویه ای داره و تونسته تلفیق بسیار زیبایی رو از تمامی این گروه ها بوجود بیاره. تو شروع عطر ما رایحه گرم، کمی boozy (حالت مشروبات الکی مانند) و نیمه شیرین از کهربا رو داریم که توسط یه رایحه سبز و گیاهی با حس مرموز و کمی تلخ احاطه شده. تو لیست روایح ریحان ذکر شده، اما جنس رایحه سبز و همینطور حالت پودری که داره بیشتر به رایحه آنجلیکا (سنبل ختایی) شبیه هست. البته امکان این هم وجود داره که ترکیبی از ریحان و سنبل ختایی تو عطر استفاده شده باشه. در کنار این روایح، شاهد حضور حسی خاکستر مانند و کمی دودی از تنباکو هستیم که بویی شبیه به خاکستر سیگار و جاسیگاری رو برای شما تداعی میکنه که هر چند خیلی قوی نیست، اما حضورش کاملا مشخصه و سایه تاریکی روی روایح دیگه میندازه و عمق بیشتری به عطر میده.

با گذشت زمان، حس مشروبی و الکی از بین میره و حس دودی و خاکستر مانند قویتر میشه. حالا تو این مرحله رایحه ای ادویه ای و گرم از میخک رو هم میشه استشمام کرد که هر دو اینها باعث میشن شیرینی کهربا که تو شروع در سطح متوسط و کاملا متعادلی بود، بازم ضعیفتر بشه. Kerosene اگر این تغییرات براتون راضی کننده نیست، نظرتون چیه که یه حس انیمالیک ضعیف و حیوانی رو هم اضافه کنیم به ترکیب عطر؟ اگر موافق هستین باید عرض کنم که حضور رایحه موم عسل تونسته یه حالت حیوانی و کثیف ملایم و در عین حال بسیار جذابی رو ایجاد کنه که باعث شده ترکیب عطر تو قسمت میانی بیش از پیش کمپلکس و پیچیده بشه. یه رایحه گرم، ادویه ای، دودی، خاکستر مانند، حیوانی و کمی پودری که توسط شیرینی متعادل و دلچسبی از کهربا بخوبی به هم تنیده شده و ساختاری هنرمندانه مثل مومهای زنبور عسل رو بوجود آورده. وقتی رایحه میانی رو کم کم پشت سر میذاریم و به سمت رایحه پایه میریم، از حس دودی و خاکستر مانند به مرور کاسته میشه و حس انیمالیک هم کمی پررنگ تر میشه و حالتی نسبتا چرب پیدا میکنه. البته حس انیمالیک همیشه در سطح بسیار متعادلی باقی میمونه و تا سرحد ترسناک شدن اوج نمیگیره! حس ادویه ای همچنان حضور داره اما ملایمتر و رایحه کهربا هم براحتی به مشام میرسه اما کمی شیرینتر. تو قسمت پایه، اضافه شدن رایحه چوب سدروس باعث میشه که عطر یه حالت خشک چوبی با حسی فلفلی پیدا بکنه که بنوعی جایگزین حس دودی تنباکو میشه. در اواخر عمر عطر بر روی پوست ما شاهد رایحه ای کهربایی، نیمه شیرین و کمی پودری هستیم که حس ادویه ای ضعیف و ته بوی خاکی مانندی رو میشه در کنارش حس کرد.

کاپر اسکایز در مجموع عطری هست که شاید به مشام بعضی ها آشنا به نظر برسه، اما ساختار پیچیده و تعادل بسیار عالی بین رایحه هاش و تغییرات ملموس و در عین حال هنرمندانه ای که در طول پروسه کاری خودش داره باعث میشه که از دید هنری و عطرسازی در سطح بسیار شایسته ای قرار بگیره. جان پک به گفته خودش Kerosene تا بحال بیش از ۱۰۰ ترکیب عطری مختلف رو ساخته، اما در حال حاضر تنها ۱۵ عطر و با در نظر گرفتن یک نسخه لیمیتد ادیشن، ۱۶ عطر رو تو کارنامه عطرسازی خودش ثبت کرده. البته عطر Whips and Roses بدلیل عدم دسترسی داشتن به اسانس گل رزی که توی این عطر استفاده شده بود تولیدش متوقف شده که اونو از پروسه تولید بصورت رسمی خارج میکنه. بعنوان نکته پایانی باید خاطرنشان کنم که شیشه عطرهای این برند در حال حاظر همگی یک شکل و با ساختار و ظاهری شبیه به عکس سمت چپ با صفحه طلایی رنگ تولید میشن. عکسی که در کاور بررسی مشاهده میکنین مربوط به اولین سری از تولیدات این برند هست که دیگه تولید و پیدا نمیشه (متاسفانه!). کاپر اسکایز ساختاری زیبا و هنری داره که برای استفاده های خاص و رسمی مناسبش میکنه و پخش بوی متوسط و شاید بشه گفت متوسط به بالای اون، بهمراه ماندگاری بیش از ۱۰ ساعتش کاملا راضی کننده و قابل قبول هست. اگر در توانتون هست و امکان دسترسی به محصولات این برند رو دارین، حتما تستی روی کارهای این برند آمریکایی داشته باشین. در آینده احتمالا عطرهای بیشتری رو از این برند معرفی کنم و شاید برای یکی شون هم در قالب ویدئو بررسی ارائه دادم. لطفا منتظر بمانید!

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

9 دیدگاه

  1. تشکر بسیار
    یکی دوبار ویدئوهاشو تو یوتوب دیده بودم و اصلا انتطار نداشتم عطار هم باشن جالبه

  2. مصطفای عزیز ممنون از ریویوی عالیت. اونجا که گفتی کاپر اسکایز در مجموع عطری هست که شاید به مشام بعضی ها آشنا به نظر برسه یعنی مشابه چه عطرایی هست؟

    1. ارادتمند.اگر بخوام مثالهای هم سبک براش بزنم یکی کارون یاتاگان هست و یکی هم ژووی له ژو سون فه. البته خیلی شبیه نیستن. تفاوتهای زیادی دارن. اما به اصطلاح از یه خانواده هستن و DNA یکسانی دارن. یعنی اگر از این ۲ تا کار خوشش بیاد کسی، احتمال زیاد از اینم خوشش بیاد و برعکس!

  3. متاسفانه امکان تستش برامون محیا نیست البته توی ایران ولی اگر یه روز بریم اونور مرزهای خاکی و آبی مون شاید قسمت شد. ولی شیشه های عطرش من رو یاد برند نیشانه انداخت.

    1. شیشه های کروسین تو شروع کارش خیلی قشنگ تر بودن ولی بعدا تصمیم گرفت همه رو یه شکل کنه. یه ساختار سنگی مانند و اکلیلی دارن بافت شیشه هاش

    1. منم امیدوارم که کارهای برند داخل ایران هم در دسترس بشه. به نسبت قیمتشون کارهای خیلی خوبی هستن. فکر کنم حدود ۱۴۰ دلار قیمتشونه برای ۱۰۰ میل.

  4. بسیار عالی …
    به نظر جذاب میاد …
    اون جمله” اگر در توانتون هست” یکم نگران کننده بود .

    1. منظور امکان دسترسی داشتن به سمپل ها یا عطرهای برند هست نه توان مالی. سوء تفاهم نشه یه وقت ای مایتی دِرَگن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Web Statistics
بستن
بستن

بلوک تبلیغ حذف شد

با غیرفعال کردن مسدودکننده تبلیغات از ما حمایت کنید