بررسی عطر

جنگل همیشه سبز – بررسی عطر Italian Cypress از برند Tom Ford

Italian Cypress<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

نام عطر: تام فورد ایتالین سایپرس – Tom Ford Italian Cypress

گروه بویایی: چوبی و آروماتیک – Woody Aromatic

سال تولید: ۲۰۰۸

عطار: نامشخص!

فصول استفاده: بهار و پاییز

جنسیت: مشترک (قابل استفاده توسط آقایان و خانم ها)

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

دیگه زمزمه های فصل بهار تقریبا تو همه جای ایران به گوش میرسه و نه تنها روی تقویم، بلکه طبیعت هم نشانه هایی از این فصل زیبا رو به نمایش گذاشته. داشتم فکر میکردم که چه عطری رو تست کنم و در موردش بنویسم که چشمم به سمپل این عطر افتاد. همین که درب سمپل رو باز کردم و یه استشمام از درب سمپل گرفتم دقیقا یاد فصل بهار افتادم. منتها نه یه محیط پر از شکوفه و گل! بلکه یاد یه روز خنک، شاید بشه گفت بعد از بارش باران. بین درختان سبز و پر از خزه جنگلهای شمال. یه نور ملایم و هوای ابری و متمایل به گرگ و میش بهمراه یه مِه صبحگاهی. یه نسیم خنک. یه حس نم و مرطوب حاصل از بارش باران. یه رایحه سبز، خزه ای، چوبی و آرامش بخش که از برخورد قطرات باران به جنگل سرسبز و کهنه و قدیمی تو فضا پخش شده …

هر چند کیوان زحمت بررسی دقیق این عطر رو قبلا تو این پست کشیده بوده، اما شخصا اینقدر حس خوب و انرژی مثبت بعد از تست این عطر دریافت کردم که گفتم نظر خودمو هم با شما در میون بذارم. فکر میکنم تقریبا همه دوستداران عطر با برند تام فورد آشنایی دارن. همه مون لااقل یه عطر از تام فورد داشتیم یا داریم یا حداقل تست کردیم. فکر میکنم رایحه آشنای بلک ارکید زنونه رو حتی توی تابستون بارها روی پوست آقایون و گاها خانم ها استشمام کرده باشیم! شاید تجربه اینو داشتین که وقتی رفتین فروشگاه و گفتین یه عطر از برند تام فورد میخوام، فروشنده اولین عطری که براتون آورده تست کنین بلک ارکید بوده باشه!! خلاصه با هر تجربه ای که از این برند داشتین، خوب یا بد، تام فورد برندی هست که عطرهای خوب و ارزشمند تو کارنامه خودش زیاد داره.

ایتالین سایپرس همونطور که از اسمش و گروه بویاییش بر میاد، یه کار چوبی و آروماتیک هست که البته این تمام ماجرا نیست و عطر وجوه مختلف دیگه ای هم داره که به زیبایی از خودش به نمایش میگذاره. عطر شروعی بسیار دلپذیر از روایح مرکباتی، سبز، صمغی و خزه ای داره که حضور چوب سدروس و شایدم چوب رز وود باعث شدن که عطر یه کاراکتر چوبی، سبز و خزه ای، متمایل به کارای شیپق پیدا کنه. Italian Cypress این شروع بطور حتم برای خیلی ها یادآور عطرهای کلاسیک و شکیل قدیمی هست که پدرها یا پدربزرگهاشون سالهای دور با کت و شلوار اتو کشیده، موهای مرتب و صورت شش تیغ شده یا ریش های مرتب شده مصرف میکردن و همیشه بعنوان یه مرد خوشتیپ و تمیز و خوشبو تو جمع فامیل معروف بودن. رایحه سبز و خزه ای عطر، بدلیل حضور ترنج تا حدی شادابه و در عین حال حسی تمیز، صابونی مانند و کمی گزنده داره و همزمان کاراکتر سبز تیره و مِه گرفته ای داره که باعث میشه عطر مرموزتر و سنگین تر به نظر بیاد. همونطور که گفتم در کنار این حس سبز، رایحه کاملا مشخصی هم از چوبها قرار دارن که جدا از رایحه چوبی، یه رایحه نسبتا گرم و دارچینی هم بوضوح در کنارشون وجود داره. وقتی میگم دارچینی ذهنتون سمت کیک و کلوچه های دارچینی یا آدامس دارچینی که خوشمزه و دهن آب انداز هستن نره! به اون تیکه های پوست درختی دارچین که از عطاری میخرین فکر کنین که عطر ملایم دارچینی و در عین حال حالتی خشک و چوبی دارن. یه شیرینی خیلی ضعیف مُشکی هم تو پس زمینه عطر حس میشه که البته تو شروع چندان قوی نیست.

هر چی دمای هوا بیشتر باشه این شروع سبز و خزه ای زودتر کمرنگ میشه و زودتر وارد فاز میانی عطر میشیم. با گذشت زمان کاراکتر سبز و مهربون عطر ضعیف و ضعیفتر میشه و با اضافه شدن بخور و قویتر شدن چوبها و دارچین عطر کاراکتر جدی تری بخودش میگیره. تو قسمت میانی ما با یه رایحه نسبتا گرم، نیمه شیرین، صمغی، چوبی و دارچینی مواجه هستیم که بخور یه کاراکتر دودی و واکسی مانند متعادل بهش میده و اون پس زمینه آروماتیک و خزه ای هم نه خیلی قوی مثل شروع، اما چند قدم عقب تر این ترکیبات رو همراهی میکنه و باعث میشه عطر همچنان اون حس جنتملنی کلاسیک خودشو حفظ کنه. هر چی میگذره کلیّت رایحه درسته خیلی تغییر نمیکنه، اما حس میکنین که کم کم داره یه کاراکتر جدید و خاص به عطر اضافه میشه که شخصا خیلی دوسش داشتم و سورپرایزم کرد!

در حینی که عطر داره با همین حس چوبی، رزینی، دارچینی، کمی دودی و آروماتیکش پیش میره، یه حس حیوانی و انیمالیک هم کم کم چهره خودشو نشون میده و هر چی میگذره جسارتش بیشتر میشه و جلوتر میاد.  البته این حس حیوانی که رایحه اش شباهت خیلی زیادی به رایحه کستوریوم (مُشک سمور آبی) داره، نه تنها پاشو از گلیمش هیچوقت درازتر نمیکنه که برای افراد زننده باشه، Italian Cypress بلکه کاملا برعکس به نظرم باعث میشه عطر حسی جذابتر پیدا بکنه (خصوصا با توجه به سلیقه من!). همینطور که داریم به سمت لحظات پایانی عمر عطر روی پوست نزدیک میشیم، اون حس دودی بخور و رایحه چوبی، ملایمتر و ملایمتر میشن و همزمان با این تغییرات، رایحه حیوانی مشخص تر میشه. البته رایحه حیوانی قوی نمیشه و در حقیقت ضعیف شدن روایح دیگه باعث میشه که این حس حیوانی بیشتر از لاک خودش بیرون بیاد و مشخص تر و پررنگ تر بشه. اواخر عمر عطر، یه حس مرطوب و خاکی مانند هم به عطر اضافه میشه که میتونه زیر سر نعنای هندی باشه و چند ساعت پایانی رو با روایح دیگه همراه هست. اما سخن پایانی اینکه … چرا آدم باید بابت رایحه ای که آشناست و میشه مشابه های ارزونتری براش پیدا کرد اینقدر هزینه کنه؟ خوب اگر شما جدا از زیبایی و لذت کلی رایحه، از شفافیت و تناسب هنرمندانه روایح تو عطر هم لذت میبرین و حاضرین برای این مورد هم سر کیسه رو شل کنین، خرید ایتالین سایپرس میتونه توجیه پذیر باشه. در غیر اینصورت میتونین جایگزین های به مراتب ارزونتری مثل هالستون Z-14 یا رالف لورن پولو کلاسیک رو استفاده کنین و از رایحه بسیار زیبا و شکیل اونها هم لذت ببرین و در عین حال فشار زیادی هم به جیبتون نیارین. پخش بوی عطر میشه گفت متوسط به بالاست و برعکس سری قبلی که این کار رو تست داشتم، ماندگاری بسیار خوبی هم ازش گرفتم، بطوریکه بالای ۱۲ ساعت روی پوست من ماندگاری داشت! به غیر از تابستون تو باقی فصل ها براحتی میشه از این عطر استفاده کرد، منتها فصل بهار فقط زمانی که هنوز رگه هایی از خنکی و معتدلی دما توی هوا وجود داره. با اینکه این عطر مشترک ذکر شده، جنس رایحه کاملا مردونه هست و خانومی که همچین بویی بده تو تخیلاتم هم نمیگنجه!

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

14 دیدگاه

  1. سلام.
    من این کار رو چند ماه پیش تهیه کردم و حقیقتاً ازش لذت بردم. شخصاً فکر میکنم در هر برندی که برخی کارهاش در جهان خیلی سرو و صدا به پا کرده حتما چند تا از شاه کارهای واقعیش نادیده گرفته شدند. این کار توی خانه تام فورد هم فکر میکنم از این دست باشه.
    تحلیل تون عالی بود. واقعاً زیبا نوشتید. باز الان رفتم سراغ این کار و … دم شما گرم

  2. منتظر بودم به پایان متن برسم و بگم : این تمامِ چیزیه که من از عطرم میخوام! و تمام این رو با هزینه ی چندین برابر کمتر از عزیز دلم هالستون زد فورتین میگیرم. ?
    که آخرش خودتون هم بهش اشاره کردید.
    بخاطر همینه که تنها مشکل من برای انتخاب عطر که هنوزم به یک انتخاب ثابت نرسیدم فصل تابستان هست که از اکثر عطرهای با عنوان تابستونی خوشم نیومده تاحالا..
    انتهاب های دیگه برای بهار هم که تحمل گرمای بیشتری داشته باشن میتونه caron yuzo یا kenzo air باشه که نایابه..

  3. سلام مصطفی جان.برند تام فورد رو کاملا قبول دارم.اما به شرطی که آمریکایی باشه نه سویئسی.میدونین که خیلی تفاوت داره و تو ایران خیلی کم گیر میاد امربکایی

  4. تجربه شخصی من که امسال بالای ۴ و ۵ ملیون پول بابت عطر دادم.اینه که دیگه گول تبلیغ عطر و اسم های قلمبه سلمبه رو نخورم.فقط عطر رو باید اول شناخت بعد تست کردو تمام.حالا میخواد عطر نیش باشه یا غیر نیش.خوشنام یا گم نام.ممنون از شما کیوان جان.

  5. با سلام و تبریک.راستش داشتم از دنیای عطر و عطر بازی کم کم فاطله میگرفتم که با خوندن سه مقاله پیش و دیدن فیلم و ریویوی عطر لوکسیتان وتیور دوباره جون گرفتم.

  6. وای اقا مصطفی عالی توصیف کردین. من خودم به شخصه اصلا طرفدار تام فورد نیستم و حاضر نیستم واسش ۱ تومن هزینه کنم. اما به شخصه وقتی بوی این عطر رو توصیف کردین مشتاقم تستش کنم. میگن الان این دیگه دیسکانتینیو شده درسته؟

    1. ممنون از لطف شما. در مورد دیسکانتینیو شدن بله منم شنیدم.اگر جایی دیدین تستر داشت (که بعیده) حتما تستی روش داشته باشین اما چون ازش تعریف شیدین بدون تست خرید نکنین!

      1. اقا مصطفی من شهری زندگی میکنم که اصلا اصلا عطر اصل نمیتونید تو فروشگاه عطر پیدا کنید اگر هم باشه تازه دیزاینر که نیست انگشت شمارن یا ادم جراتشو نداره ازشون خرید کنه چه برسه دیگه عطرای ملیونیو نیش. من معمولا سپل تهیه میکنم و بعد از اون انتخاب میکنم و عطرامو میخرم. فک کنم بتونم سمپلشو پیدا کنم.

  7. درود بر شما و سال نو مبارک????
    یکی از نکات مثبت نگارشهای شما اینه که تو پایان مقاله عطرهای مشابه از نظر کاراکتر و نتها و اغلب ارزونتر از عطر مورد بررسی رو معرفی میکنید که این خیلی خوبه سپاس از شما ????

    1. سال نو شما هم مبارک. تا جایی که بتونم سعی میکنم این کار رو انجام بدم که خواننده های گرامی با عطرهایی که تو اون سبک و گروه بویایی هستن یا به قول خودمون همون حال و هوا رو دارن بیشتر آشنا بشن که گستره انتخاب بیشتر بشه

  8. سلام
    بررسی جالبی بود
    دست شما درد نکنه
    حالا که صحبت از هالستون به میان آمد میشه لطفا فرق هالستون z-14 و ۱-۱۲ رو یه توضیحی بدید
    من قبلا استفاده کردم ولی نمیدونم کدوم بوده

    و همینطور دو تا پیشنهاد داشتم برای مقالات بعدیتون که اگه لطف کنید و بررسی بفرمایید خیلی خوشحال میشم
    یکی در مورد گل محمدی که حتما شنیدید عصاره این گل از ایران به قیمت های بالایی خریداری میشه
    اما در ترکیبات هیچ عطری نامی ازش نمیاد !
    میخواستم بدونم تو چه عطرهایی از اسانس گل محمدی ایرانی استفاده میشه
    ظاهراً از اسم رز طائف و رز دمشقی و ترکی و… تو ترکیباتشون استفاده میکنن
    (آخه اگه طائف رز داشت هرسال کعبه رو با گلاب قمصر نمیشستند که !! )
    لطفا در این زمینه یه توضیحی بفرمایید

    مورد دیگه ای که میخواستم بپرسم در مورد عطر های اسپورت هست
    خیلی از برندها برای مدل های مختلفشون بعد از مدتی ورژن sport تولید میکنند
    میخواستم بدونم خصوصیت بارز ورژن های اسپورت چیه و اینکه در همه عطرها تغییرات مشابه در ورژن اسپورت صورت میگیره یا برندهای مختلف تعریف متفاوتی نسبت به اسپورت دارند ؟

    با تشکر فراوان

    1. خواهش میکنم. راستش من فقط Z14 رو تست داشتم و نمیتونم مقایسه ای داشته باشم.
      در مورد رزها هم تا جایی که من اطلاع دارم رز ایرانی کاربردی تو عطرسازی نداره چون از کیفیت لازم برخوردار نیست و اینکه میفرمایین کعبه رو با گلاب میشورن چون بسیار ارزون قیمته نه بابت اینکه خیلی خوبه! بخوان با رز دمشقی بشورن بدبخت میشن!
      در مورد عطرهای اسپرت . بصورت کلی نسخه های اسپرت یه عطر، نسخه هایی هستن که به نسبت نسخه اولیه شادابتر و گاها ساده تر شدن و معمولا با استفاده از روایح مرکباتی، آروماتیک و میوه ای (یا قویتر کردن این روایح در صورت وجودشون تو عطر) سعی میکنن عطر رو برای فصول گرم سال مناسبتر کنن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Web Statistics
بستن
بستن

بلوک تبلیغ حذف شد

با غیرفعال کردن مسدودکننده تبلیغات از ما حمایت کنید