بررسی عطر

بررسی عطر تغ د ایریس از برند میلر هریس

تغ

میلر هریس – تغ د ایریس (Miller Harris – Terre d’Iris)

خصوصیات برتر: شیپغ، چوبی، پودری، خاکی، خزه ای

جنسیت: زنانه با قابلیت پوشش برای آقایان

فصول استفاده: کلیه فصول به جز تابستان


در ادامه بررسی عطرهای برند میلر هریس توسط کیوان، اینبار قصد دارم در مورد یکی از عطرهای زنونه این برند صحبت کنم. نکته ای که ممکنه تا حدی جالب باشه اینه که لابه لای عطرهای خانم هریس که بگردی فقط یک عطر معرفی شده برای آقایون میبینید و سایر عطرها یا مشترک هستند و یا صرفا مخصوص خانمها معرفی شدند. اما در دنیای قشنگ روایح، خیلی ها فارغ از دسته بندی پی اون چیزی هستند که برای پوشیدن میپسندن. همه اینها رو گفتم که بگم عطری که امروز در موردش صحبت میشه، اگرچه زنونه معرفی شده اما میتونه کاملا مشترک و قابل استفاده آقایون هم باشه. در اولین برخورد با شنیدن اسم تغ، عطر شناخته شده هرمس به همین نام در ذهن تداعی میشه…واژه ای که معادل فارسیش خاک میشه و ایریس هم که به معنی زنبقه. پس انتظار میره با یک عطر زنبقی-خاکی طرف باشیم. و حقیقتا هم همینطوره اما این همه ماجرا نیست. فضای عطر از دید من بیشتر از اینکه امروزی باشه کلاسیکه و سعی داره رنگ و جلای عطرهای خانواده شیپغ رو با بیانی واضح بازتکرار کنه. شروع کار با رایحه ی فرِش و تند مرکباته که بیش از همه تداعی گر افشره ی پوست تلخ و چرب برگاموت هست. برای دقایقی شما تصور میکنید که چقدر این بو شبیه عطرهای مردونه ی قدیمی هستش! اما برای قضاوت خیلی زوده…تغ د ایریس خیلی زود جا رو برای نمایش زنبق باز میکنه و رفته رفته عطر خوشایندی از گلها که سردستشون زنبقه فضا رو پر میکنه و به زیبایی با بویی کاج مانند و کمی خاکی در هم میپیچه. کمی مکث کنید. اینجا دقیقا نیمه راه عمر عطره. برای دقایقی با همین حال و هوا مسرور هستید که به تدریج رایحه ای خاکی، خزه ای و صابونی به زیبایی تجلی پیدا میکنه. حس بینظیری که از ترکیب زنبق و خزه درخت بلوط در این عطر وجود داره در کمتر عطری دیدم و سراغ دارم.

تغ

اوکماس یا خزه درخت بلوط ترکیب کلیدی ساختار‌ کلاسیک عطرهای شیپغ و به همون اندازه ساختار فوژه هست. با رایحه ای خاکی، مرطوب، انیمالیک و چرم مانند که وجوه زیبایی از رایحه ی جنگلی رو‌ به نمایش میذاره. اما داستان این جزء پرقدرت و‌ تاثیرگذار عطرهای کلاسیک با قانونی که در ۲۰۰۹ توسط انجمن بین المللی عطر تصویب شد، تغییر پیدا کرد. اونها به دلیل حساسیت زا بودن دو ترکیب اَترنول و کلرواَترنول، حد مجاز استفاده از خزه درخت بلوط رو کمتر از ۰/۱‎٪ اعلام کردند. تلاش زیادی توسط عطرسازها برای جایگزینش صورت گرفت از اون جمله میتونیم به تلاش تیری واسر در عطر میتسوکو گرلن با استفاده از مخلوط صمغ درخت مصطکی و یک حلال سنگین اشاره کنیم. شاید بشه ایورنیل که از مشتقات اورسینول هست رو با داشتن رایحه ی سبک چوبی، فنولیک و خاکی تاحدی یک  جایگزین براش بدونیم. ترکیبی که بطور گسترده در دهه ۱۹۷۰ هم در ساخت اکورد شیپغ استفاده میشده. اما موضوع اینه که تا به امروز نت جایگزینی که بتونه به خوبی لطافت و ظرافت های خزه درخت بلوط یا همون اوکماس رو ایفا کنه پیدا نشده. به همین علت هم هست که در سالهای اخیر تعریف و نمود این عنصر کلیدی عطرهای شیپغ رو با بولد کردن نعناع هندی در بیس نت به نوعی سعی کردند که جبران کنند. در این شرایط هست که حضور عطری مثل تغ د ایریس با تاکید بر رایحه خزه درخت بلوط میتونه لبخند رضایت رو برای علاقه مندان قدیمی این دسته از روایح به ارمغان بیاره.

همینجاست دقیقا که به این فکر میکنم این عطر نه تنها عطر یک بانوی جذاب و متین میتونه باشه بلکه یک مرد با لباس نیمه رسمی هم میتونه تغ د ایریس رو بپوشه. ماهیت رایحه چندان گرم نیست البته نمیتونم بگم که خیلی خنکه. میشه گفت جز برای تابستون پوشش همه فصل ها میتونه باشه. استایلی که با این عطر جور باشه بیشتر حالت نیمه رسمی داره و به عطر عصر نزدیکتره. علیرغم ماندگاری و پخش بسیار معمولی اکثر عطرهای این برند، من تغ د ایریس رو عطر موفقی در ماندگاری میدونم در حالیکه تا دو ساعت نخست پخش بوی خیلی خوبی هم داره. شاید علت این امر استفاده از یک زیرساخت بسیار مناسب در ساختار این عطره. منظورم رزینِ که بیش از دخیل بودن در رایحه کلی عطر، بخوبی نقش تثبیت کننده رو ایفا کرده.

تغ

تغ

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Web Statistics
بستن
بستن

بلوک تبلیغ حذف شد

با غیرفعال کردن مسدودکننده تبلیغات از ما حمایت کنید