دانستنی‌های پایه عطر
موضوعات داغ

چه عطرهایی مناسب محیط طبابت هستن و یک پزشک چه عطرهایی میزنه

عطر کامل کننده ظاهر ماست که با حظ بویایی غنای بصریِ ما رو ارتقا میده. یعنی با معطر کردن خودمون به زیبایی ظاهرمون اضافه میکنیم و با تحت تاثیر قرار دادن دیگران شأن اجتماعیمون رو بالا نگه میداریم. ما ممکنه عطرمون رو آزادانه و با میل و سلیقه ی شخصی انتخاب کنیم – که درستش هم همینه – لیکن، توی بطن اجتماع که با افراد متعددی مراوده ی نزدیک داریم حریم شخصی ما بخاطر احترام به بقیه ممکنه محدود بشه و لاجرم از برخی پارامترهای شخصی خودمون صرف نظر کنیم – مثلا توی تاکسی لم نمیدیم و یه وَری نمیشینیم چون بقیه هم حق نشستن دارن. حالا اگه همین احترام به حریم شخصی رو توی وادی عطر در نظر بگیریم، خیلی از عطرهایی که ممکنه تو ارتباط تنگاتنگ با دیگران اثر منفی بذارن یا اینکه تو برخی رویارویی ها با دیگران ممکنه مساعد نباشن؛ هرچقدر هم دوستشون داشته باشیم. برای اینکه واضحتر نقش احساسیِ رایحه عطر رو تفهیم کنیم به برخی مشاغل مثل پزشکی یا وکالت که توشون مراجعه کننده معمولا تو شرایط فیزیکی یا روحی نامساعدی به سر میبره و نیاز به همدردی بیشتری داره، اشاره میکنیم. این بار نوبت پزشکهاست.

طرح یک مساله از طرف یک پزشک

این مقدمه رو نوشتم که برسم به پیام یکی از فالورهای خوب ما تو اینستگرام سمور که سوالی برای انتخاب عطر پرسیده بود. سوالش جالب بود برای همین تصمیم گرفتم این موضوع رو به عنوان پستی جامع با شما در میون بذارم.

دوستمون پزشکه و توی مسیج ابراز کردن که بخاطر نگرانی از اینکه مبادا بوی عطرش بیمارانش رو ناراحت کنه، سر انتخاب عطر مناسب نیاز به مشورت داره. نگران این بودن که آیا رایحه عطرهایی که میزنه میتونه تاثیر مثبت یا منفی روی فعالیت شغلیش داشته باشه یا نه.

از من میپرسین بله، به شدت.

پزشک

درک رابطۀ پزشک و بیمار

در وهله اول این رو در نظر بگیرین که هیچکس تا حالش خراب نشه نزد پزشک نمیره و تن به معاینه نمیده – حالا هر چقدر هم مطب لوکس و تر و تمیز باشه، باز یه مطبه!

تجربه شخصی من نشون میده روایحی که در حالت سلامت بهشون کمترین اعتنایی نمیکنم، تو شرایط بیماری حالت آزاردهنده ای به خودشون میگیرن که آسایشِ نداشته ام رو مخدوشتر میکنن.

بیحالی اگر فیزیکی باشه – مثل دل پیچه، سرماخوردگی و هر بیماری که بیمار رو از شرایط عادی در بیاره و به دلیل انقباض برخی عضلات یا به دلیل ضعف بدنی با سختی تنفس همراه باشه – بوی عطر یا حتی بوی موادِ بکار رفته توی مطب ها و بیمارستانها میتونن شرایط جسمی و روحی بیمار رو وخیمتر کنن.

به همین دلیل برای تعیین استاندارد کیفی بیمارستانهای درجه یک، نه تنها هواکش و تهویه و امکانات تصفیه هوا، بلکه استفاده از مصالح کفپوش، دیوار و سقف که بوی کمتری به خودشون جذب میکنن رو نیز در اولویت معماری بنا قرار میدن.

چنانچه بیمار تو شرایط استرس زا به سر ببره، آستانه ی تحملش هم به همون میزان پایین میاد. طبیعیه که تو همچین شرایطی منِ بیمار که تو اوضاع نامساعد روحی و یا جسمی به سر میبرم، ترجیح میدم پزشکم به من حس اطمینان و آرامش بده تا از فشار روانی معاینه کاسته بشه.

این حس اطمینان و مثبت میتونه با رفتار منشی دفتر پزشک، دکوراسیون مطب، شخص پزشک، و عطرش که حد فاصل من و دکترم رو پر میکنه، به من انتقال داده بشه. جدا از این، سایر مراجعه کننده ها نیز از این قاعده مستثنا نیستن.

پزشک

بد نیست به این نکته هم اشاره کنم که این وسط پزشکان زنان و زایمان تقریبا هیچ شانسی برای استفاده از عطر ندارن، چرا که اثرات منفی رایحه و عطر و بو روی سیستم گوارش زنان باردار کاملا مشهوده!

نام این عارضه ی موقت Hightened Sense of Smell هست که مختص دوران بارداریه که طی اون روایح حالتی غیر واقعی و به شدت آزاردهنده پیدا میکنن. در مورد این موضوع یه مقاله کوتاه و خوب تو همین سایت آماده داریم که توی این لینک میتونین مطالعه کنین.

برای اینکه قضیه رو پیچیده نکنیم بریم سر اصل مطلب و بررسی کنیم چه دسته عطرهایی میتونن برای فضای مطب مناسب باشن. نکته ی مهم اینه که بدونین نیاز نیست دنبال چیز عجیبی بگردین چرا که زیبایی تو سادگی رایحه شما نهفته هست. به قول لئوناردو داوینچی:

Simplicity is the ultimate sophistication

پزشک چه عطری باید بزنه

یه ک.م.م. (کوچکترین مخرج مشترک) از عطرهایی که برای این منظور مناسبن، ما رو به خصوصیت بارز در مورد این عطرها میرسونه:

  1. این عطرها حتی اگر روایحی گرم داشته باشن از قدرت پخش و برونگرایی کنترل شده ای برخوردارن که از حریم شخصی پزشک رد نشده و دیگران رو آزار نمیده.
    نشر بوی عطر یکی از فاکتورهای محبوب و مطلوب عطر حساب میاد که تو ایران اون رو با مقیاس کمّی به جای کِیفی میسنجیم. یعنی عطرمون هر بویی میخواد داشته باشه مهم نیست، مهم اینه عربده بکشه!
    خب این فرمول همه جا جواب نمیده، مخصوصاً تو فضای بسته ی مطب و در حضور شخص بیمار یا مراجعه کننده.پزشک
  2. مورد دوم مربوط به نُتهای عطرها و ترکیبشون میشه. در مورد نُتهای عطرها میتونم به صورت خلاصه وار اشاره کنم به واریاسیون پهناوری از نُتهای مرکباتی، مشکهای سینتتیک که حس تمیزی میدن، انواع روایح چای، روایح چرمی از نوع جیر که حس مخملی داشته باشن، وانیل با شیرینی کنترل شده، روایح آکواتیک و آروماتیک، روایح فلورال بهاری که بیشتر از بوی گل به بوی شکوفه های درخت های میوه شباهت دارن، نُتهای سبز و آروماتیک، نُتهای چوبی فـرِش و خنک در هماهنگی با نُتهای پودری، و روایح الدهیدی که حس پودری و صابونی بدن.
    یه خرده گیج کننده شد؟ بذارین چند تا مثال بزنیم که روشن بشه قضیه. اصولا عطرهای مناسب شما دم دستن و با یه جستجو پیدا میشن.
     لیستی که در ادامه تهیه کردیم عطرهایی رو معرفی میکنه که یک آقا یا خانم پزشک میتونه به عنوان عطر شخصی استفاده کنه یا توی مطبش به عنوان عطر محیطی اسپری کنه.

پزشک

برای آقایون عطرهای کرید هیمالایا (Creed Himalaya) با رایحه چای و مشک سنتتیک، کرید نرولی سوواژ (Creed Neroli Sauvage) با رایحه آروماتیک و مرکباتی، سرژف ۱۸۶۱ رنسانس (Xerjoff 1861 Renaissance) با رایحه مرکباتی و آروماتیک و نعنایی، اتلیه کولون اورنج سنگویین (Atelier Cologne Orange Sanguine) با رایحه شیرین مرکباتی و بستر چوبی، و کلِمنتاین کالیفورنیا (Clémentine California) از همین برند با رایحه نارنگی و سرو، پنهالگُنز ژونیپر اسلینگ (Penhaligon’s Juniper Sling) با رایحه چوبی و ادویه ای، بولگاری مَن وود اسنس (Bvlgari Man Wood Essence) با رایحه بی نظیر وتیور و سرو، و عطر کمتر شناخته شده موسکینو اواُمو (?Moschino Uomo) با رایحه تمیز مشک و کامکوات و تخم گشنیز، میتونن گزینه های خوبی باشن.

پزشک

برسیم به خانمها. واریاسیون بویایی عطرهای زنونه در قیاس با عطرهای مردونه از تنوع کمتر اما قدرت بیشتری برخورداره. عطرهایی که برای خانم دکترها پیشنهاد میکنیم: بولگاری امنیا کریستالین او دو پغفم (Bvlgari Omnia Crystalline Eau de Parfum)، هرمس لی جاغدِن دو موسیو لی (Hermès Le Jardin de Monsieur Li)، سرج لوتانس لو (Serge Lutens L’Eau)، مارک جـِیکوبز دِیزی او سو فـرِش (Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh)، شنل شنس او تندر (Chanel Chance Eau Tendre)، میس دیور بلومینگ بوکت (Dior Miss Dior Blooming Bouquet)، کرید اکوا فیورنتینا (Creed Acqua Fiorentina)، فردریک مال اُن پَسُن (Frederic Malle En Passant)، پنهالگـُنز لونا (Penhaligon’s Luna)، دیپتیک فلوغ د پوو (Diptyque Fleur de Peau)، سرژف کازموراتی فیوره دولیوو (Xerjoff Fiore d’Ulivo) و تام فورد وایت سود (Tom Ford White Suede).

پزشک

فازغ از این گزینه های معرفی شده برای خانمها، عطرهای زیر نیز برای این منظور مناسب هستن:

Miss Dior Blooming Bouquet Rance 1795 Pauline
Lancom Miracle Rance 1795 Eugenie
Hugo Boss The Scent For Her Rance 1795 Rue Rance Eau Sublime
Issey Miyake L’Eau d’Issey Parfum Atkinsons Love in Idleness
Marc Jacobs Marc Jacobs Atkinsons 24 Old Bond Street
Victoria’s Secret Gorgeous Penhaligon’s Orange Blossom
Guerlain Aqua Allegoria Nerolia Bianca Terry de Gunzburg Flagrant Delice
Bvlgari Eau Parfumee au The Blanc Acqua di Parma Peonia Nobile
Burberry Brit Sheer Acqua di Parma Magnolia Nobile
Lanvin Jeanne Lorenzo Villoresi Acqua di Colonia

 

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

6 دیدگاه

  1. چه جالب و کاربرید
    یکی از عطرایی که بین عطربازا به عطر دکترا معروفه هم گوچی پورهوم ۲ هست
    بیشتر برای دندونپزشکا البته
    چون انگار رایحش یه حس الکلی خنک و تیز داره و فضای دندونپزشکی رو تداعی میکنه (البته دندونپزشکی تو حالت معطر و خوشایندش نه بوی دندون تراشیده شده و سوخته و خون و درد!)

  2. خیلی ممنون.
    مقاله ی کاربردی و موثری بود.
    شاید به موضوعی بر عکس این موضوع هم بشه فکر کرد. این که؛
    زمانی که بیماری به مطب می ره، از چه عطری می تونه استفاده کنه؟! ( فارغ از این که اصولا، به واسطه ی حال جسمی و نوع مشکلی که داره، بتونه عطر بزنه یا نه ) که نه اتاق اتتظار رو آشفته کنه، و نه شخص دکتر رو!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Web Statistics
بستن
بستن

بلوک تبلیغ حذف شد

با غیرفعال کردن مسدودکننده تبلیغات از ما حمایت کنید