بررسی عطر

داستان زیبای سرو: بررسی عطر Italian Cypress از خانۀ مُد تام فورد


Italian Cypressتام فورد – ایتالین سایپرس (Tom Ford – Italian Cypress)

سال تولید: ۲۰۰۷

کشور: آمریکا

گروه بویایی: چوبی آروماتیک (Woody Aromatic)

عطار: ناشناس

نُتهای برتر: سرو، رزین، ریحان، وتیور، نعنا هندی، برگاموت، چوب سدروس، گل میخک، اسطخودوس

فصول استفاده: پاییز، بهار و زمستان

عطر ایتالین سایپرس یکی از عطرهای مهم دائرالمعارف بویایی تام فورد (مجموعه Private Blend) هست. این که میگم دائرالمعارف به این خاطره که توی این مجموعه تام فورد سعی در بازنویسی و بازتعریف عطرهای کلاسیک و موجهای مُد قدیم داره. هرچند بین این کلکسیون بی نظیر، عطر برجسته ای چون ایتالین سایپرس چقدر حیف که ناشناخته مونده.

ایتالین سایپرس یک فلَش بَک هست به دوران گذشته و دهۀ ۷۰ میلادی، زمانی که عطرهای مردونه خشن و علفی و سینه پشمالو مُد روز بودن. بدون ذره ای کم و بیش یا تغییر اون حس سبز لجنی اون سالها رو به زیبایی تموم بازتاب میکنه. رایحه ای چگال و حجیم داره اما ساده و قابل تشخیص که به نظر میاد یک کلیت هست که با چند تا نت ساده ساخته شده اما در حقیقت ترکیبی متراکم و منسجم داره که عناصرش حول یک استخوان بندی سبز تیره فرم گرفتن.

در ابتدا موجی از رایحه ای که میل به فضای عطرهای شیپغ داره با بوی تلخ و گـَس لیمو و برگاموت بالا میاد که رایحۀ سرو و چوب سدروسِ تاریک به این شروع مرکباتی چهره ای جدی، نوستالژیک و افسردگیِ شرورانه ای میده. این قسمت چوبیِ محض بخاطر حجم عظیم تاریکیش روایح دودی و بخور-مانندِ رزینها – که بینشون صمغ لادن بسیار واضح هست – رو صدا میکنه. این شروع قدرتمند و پر صلابتش به من حس یه روز آفتابی گرم رو میده تو یه شهرستان کوچک ایتالیایی که محاصره شده با گندمزارهای طلایی از افق تا افق و رقص ناموزون ناقوسهای برنجیِ کلیسای شهر آرامش سایۀ مفـرّح ظهر رو توی خیابونهای مارپیچ مخدوش میکنه. این تضاد گرمای آفتاب و خُنکای سایۀ دیوارها همون تضاد لیمو و چوب هست توی این عطر.

بطن عطر دقیقا یادآور همون کارهای کلاسیک قدیمی هست. کارهایی که امروز خیلی از عطربازهایی که خاطره ای از قدیم دارن دنبالشون میگردن. ارجحیت توی این عطر با رایحۀ سرو هست که نُتهای آروماتیک علوفه ای و گیاهی (احتمال خیلی زیاد مریم گلی، اسطخودوس و ریحان توی ترکیبش باشه) اِسکورتش میکنن. در کنارش بازی مستتر نُتهای گلی (باز هم به احتمال زیاد یاس و گل میخک) توی تار و پود این قلب سبز حس میشه. و نهایتا پیله ای از نُتهای رزینیِ سوزان که فضای شیپغ-گرای فرود عطر (نعنا هندی، وتیور، خزۀ بلوط و صمغ لادن) رو در بر میگیره و به کلیت عطر روحی دودی و تاریک میده.

ایتالین سایپرس عطری کامل و بی نقص از رایحۀ سرو هست به همون شکلی که توی طبیعت با برگ و کـُنده و شاخه و چوب و شیره و حتی خاک زیر پاش میشناسیمش! یه عطر دلربای کلاسیک و مستحکم که ساخته شده برای اینکه تیپهای رسمی، کراوات و تیغهای اصلاح تاشو رو همراهی کنه. بوی شون کانری میده! اگه شما هم به اینطور تیپها علاقه دارین، روی گرۀ کراواتتون حساس هستین، روی اصلاح صورتتون دقیق هستین و حتی تا پارچۀ کت و شلوارتون براتون اهمیت داره، شما یه جنتلمن هستین و ایتالین سایپرس عطری حتمی هست برای شما. یه عطر مردسالار. البته وجوه خشن مردهای کلاسیک رو هم یدک کشیده. ضمخت هست، کف دستش زبر و کار کرده هست، موقع قدم زدن کُتش رو با انگشت اشاره از پشت کتفش آویزون نگه میداره و تو خیابون تف میکنه، یه خرده دست به فحشش خوبه اما آدم رک و راستی هست و توهین نمیکنه، احتمالا هم ورزش مورد علاقه ش فوتبال و بوکس باشه. از اون آدمهایی که یه بار یه حرف رو زدن دیگه نیاز نیست قول و امضا ازشون بگیرین.

موندگاری؟ کاملا راضی کننده و بالای ده ساعت روی پوست من با نشر بوی قدرتمند بازی میکنه. واقعا یکی از غولترین کارهای تام فورد توی نشر بو همین عطره. و به نظر من راه نداره این عطر زنونه هم باشه.

یه موردی که نیازه من اشاره کنم دربارۀ عطرهای جایگزین هست. خیلی از دوستان توی مسیجها ازم میپرسن عطر جایگزین فلان عطر چی معرفی میکنین. در مورد ایتالین سایپرس توی فضای مجازی این ذهنیت رایج هست که هلستون زی ۱۴ (Halston Z-14) یه جایگزین خیلی مناسب و ارزون قیمت هست برای این عطر. جدا از اینکه به نظر من اونقدرها هم مشابه نیستن، این موضوع رو هم باید در نظر بگیریم که تام فورد برندی هست که روی لوکس گرایی تاکید شدید داره و پیشتر دربارۀ Neroli Portofino توضیح دادم که ترکیبی بسیار ارزون قیمت رو با قیمتی نجومی داره میفروشه. این یعنی اینکه مخاطب این برند دوست داره پول بیشتری بده و با منطق و چُرتکۀ اینکه که میصرفه یا نه کاری نداره. به کسی که پورشه سوار میشه نمیتونین توصیه کنین کپسول CNG نصب کنه! جانب انصاف رو هم اگه رعایت کنیم تام فورد کار فیلتر شده و تمیزتری ارائه داده تا هلستون.

★★★★

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

9 دیدگاه

  1. وااای این عطر عالیه، اولین بار که تستش کردم چشمام برق زد از شدت ذوق و هیجان، فقط ای کاش دز دارچینش پایین تر بود. هر بار خواستم بخرمش همین حجم بالای دارچین منو پشیمون کرد. از ۱۰، ۹ میدم.

  2. سلام.ممنون .خیلی خوب بود.از دست اندرکاران وبسایت به این خوبی
    سپاسگزارم .اگر علاقه دارید در نتایج جست
    و جو بهتر دیده شوید حتما به وبسایت ما سر بزنید

  3. هالستونِ بییچاره ی منننننننننن???????منِ بیچاره ی هالستونننننن

    آیا کسی خبر داره که هالستون فقط زی۱۴ نیست? گرچه جذاب ترینشونه

    1. کاراش کم نیست این برند منتها یا زی ۱۴ گیر میاد یا ۱۲-۱٫ زی ۱۴ من رو یه نامردی دزدید از تو اتاقم. سالها گذشت و دیگه رغبت نکردم برم بخرمش. قیمتش چنده الان؟

      1. یک دوازدهش هم قابل تأمله.. ولی من سوزنم رو چهارده گیر کرده شده امضام.. تا حالا شیش بار خریدمش.. الان قیمتش تو سایتای مختلف بین نود تا صد و پنحاه متغیره.. یک‌دوازده هم از صدوبیست به بالا.. ولی اینبار یک دوازده میخرم امتحانی..
        کارای دیگش ازین دوتا هم خییییلی نادرتره تو ایران.. امبرش هس طلاییه دویست و خورده ای… و زنونه هاشم ک بسیار زیبان.. کلا همه بطری عاش عاس و متفاوته..

  4. کیوان ، حالا که اسم عطر Halston Z-14 آمد باید بگم سال آخر دبیرستان بودم و یک روز برای خرید رفته بودن خیابان چرچیل ( آنوقت ها این همه پاساژ و مرکز خرید و فروشگاه و هکذا مثل قارچ سر از زمین در نیاورده بودند !) خلاصه انتهای کوچه سمت راست چرچیل بودم و بهد از خرید یک کاپشن داشتم داخل ویترین را نگاه می کردم که چشمم به یک عطر بسیار تیره و خاص با جعبه ای مشکی که خطی و استایلی کلاسیک روی آن نقش بسته بود . آنوقتها ( مثل همین حالا ) از عطر خیلی هم سر در نمی آورم ولی طراحی و کانسپت شیشه و جعبه آنقدر برایم جالب بود که بلافاصله به فروشنده گفتم عطر را بیاره . او هم عنوان کرد که داخل ویترین نمی رود و اگر عطر را می خواهم عطر را به صورت آکبند باید بگیرم ! خلاصه عطر را خریدم ( با قیمتی که ابدآ یادم نیست !) و بعدها بسیار از آن لذت بردم و مهمتر آنکه پس از این همه سال هنوز شیشه دوره یکم تولید این عطر را نگه داشتم چرا که درب آ پیچی بود و امکان ریختن عطر در آن بود . اما جذابت شیشه هنوز برایم باقی ست . ……نظر تو راجع به هالستون زد ۱۴ چیه ؟ اگر چه بی تردید ریفرموله شده ؟

      1. اقا من و شما جزء مظلومانِ تاریخیم با عطر مورد علاقمون ??????
        من هم اولین بار فککنم دبیرستانی بودم که شیشه ش رو دیدم و گفتم این باید خوب باشه.. آورد و گفتم این باید من باشم! و تا امروز من و با اون و اونو با من میشناسن دوستام…
        اولین بار ۲۵هزارتومن خریدمش

  5. با این بخش آخر گفته ات خیلی موافقم. زمانی که توباکو وانیل خریدم قبلش با هدف خرید توسکان لدر البته رفته بود که به توباکو وانیل ختم شد فروشنده یه عطر از از برند مارلی اورد که فکر کنم گودلفین یا پگاسوس بود که این خیلی از این بهتره و بوش همینه و موندگاریش بهتره و فلان اما برام من توباکو نشد و همونم خریدم. هرچند بعدا خیلی هم استفاده نکردم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Web Statistics
بستن
بستن

بلوک تبلیغ حذف شد

با غیرفعال کردن مسدودکننده تبلیغات از ما حمایت کنید